avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vechiului proprietar i s-a stricat centrala si vrea ca ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vechiului proprietar i s-a stricat centrala si vrea ca eu sa platesc

Am cumparat un apartament cu credit prin banca si i-am dat timp proprietarului sa se mute 30 de zile , am inceheiat o declaratie notariala prin care el se obliga sa parasesca locuinta si sa plateasca toate datoriile si eventualele pagube aduse apartamentului si utilitatilor, pana pe 13 februarie , a spus ca mai are nevoie de 2 sapt asa ca l-am mai lasat , si-a mutat lucrurile si cand sa imi dea cheia in data de 27 februarie a spus ca i s-a stricat centrala si a eu is proprietar si eu sa platesc .
Intrebarea e pot face o reclamatie la protectia consumatorului in cazul acesta ,sau alt demers in afara ca sa il dau in judecata pentru a-l determina sa plateasca el reparatia
Mentionez ca s-a facut si evaluarea apartamentului si ca is trecute toate aspectele acolo , ce are si ce n-are apartamentul
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
bvalk, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:05, 3 Martie 2010
Buna ziua !
Singura institutie competenta sa solutioneze cauza este instanta de judecata. Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, trebuie sa introduceti o actiune la judecatoria domiciliului paratului.
Cu stima !
Si pot avea castig de cauza , in cazul acesta ? Se merita sa il dau in judecata sau cheltuiala e mai mare ?
Analizati cu atentie clauzele contractual asumate referitor la acoperire prejudicii cauzate in perioada car a locuit provizoriu
Daca exista prevederea ,il notificati de termen concret,cu obligatia acoperirii c/v reparatii CT
In situatia cand in termenul impus nu se achita de obligatie,actionare in instanta
Protectia consumatorului nu are autoritatea si limitele de competenta sa se implice pentru solutionarea diferendelor aparute in raporturile intre persoane fizice
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
ynocentta, utilizator
depinde daca puteti justifica cu acte ca ati luat in posesie apartamentul la acea data cu acele stricaciuni care nu erau initial. atunci va puteti recupera paguba ...

depinde si daca vechiul proprietar este solvabil ... mai aveti ce executa silit in cazul in care obtineti hotarea si nu intentioneaza sa plateasca dauna de bunavoie?? pt ca nu cred ca paguba este atat de mare incat sa se merite efortul si cheltuiala sa astepti ani de zile pana se finalizeaza totul ... pt ca poate fi amanat mult
Din practica,rezulta concret nesiguranta/ineficienta demersului ,raportat la consecintele de prejudicii timp,nervi ,alocate solutionarii in instanta,fara garantia obligarii la plata a c/v sumelor solicitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartament de deasupra Ionescu15 Ionescu15 Am fost inundat de vecinul de la etajul doi eu locuind la et 1. Legea 230 /2007 stabileste sanctiuni! E nevioe de proces in instanta sau numai de reclamatie ... (vezi toată discuția)
Inundatie produsa de vecin.cine-l obliga la plata repartiilor? ContSters89081 ContSters89081 Vecinul de la etajul superior inunda aprtamentul de sub el, proaspat zugravit. Dupa uscare raman pete mari. Cine trebuie sa-l oblige pe acest vecin sa repare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am achizitionat un apartament si doresc sa il renovez, ... oroian-rodica oroian-rodica Buna ziua Am achizitionat un apartament si doresc sa il renovez, dar prima data doresc sa rezolv o problema in baie. Tavanul este deteriorat din cauza a ... (vezi toată discuția)