avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,

Proprietar de apartament moare.
Din cei enumerati mai jos cine participa la mostenire?
- sotie legitima
- sora vitrega de tata
- copil din prima casatorie dar care este plecat de 20 ani din tara si nu mai stia nimic de el
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:45, 28 Februarie 2010
sotia si copilul
Cu o completare: nu conteaza de cati ani e plecat copilul si ca nu se stie nimic de el. Chiar daca a decedat intre timp si are copii, acestia vor veni la mostenire in locul lui.
vor veni cei care au acceptat/accepta succesiunea in termenul de optiune succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se imparte mostenirea dupa decesul tatului meu raluca12345 raluca12345 tatal meu a decedat acum 3 ani,are o fica din prima casatorie si doua fice din a doua casatorie cum se imparte mostenirea in cazul in care mama mea e in viatza ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament de mostenire, buna ziua tatal meu inainte ... Anamaria37cismaru Anamaria37cismaru Valabilitate testament de mostenire, buna ziua tatal meu inainte sa moara ia facut mamei noastre testament pt toata mostenirea ,noi suntem trei frati , iar ... (vezi toată discuția)