avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz eliberare Carnet de Munca de catre inspector
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz eliberare Carnet de Munca de catre inspector

Buna seara,

am lucrat la o firma cu sediui social in Irlanda si cu puncutul de lucru in Romania. CIM-ul l-am avut inregistrat la ITM Bucuresti. Dupa ce am fost dat afara cu toate drepturile salariale pe motiv ca nu mai sunt bani, acum ma chinui sa obtin cartea de munca de la ITM. Firma de contabilitate (din ro) care a colaborat cu firma irlandeza spune ca cei de la ITM nu pot elibaera carnetul de munca pentru ca vor o adeverinta de la angajator cum ca eu in preavizul de 30 zile nu am avut concediu medical. Mentionez ca si alti colegi de-ai mei au fost dati afara prin aceeasi metoda si nu li s-a cerut o astfel de adeverinta, iar acuma ei au carnetul de munca in posesie.

Mentionez ca activitatea s-a incheiat pe 12 iannuarie 2010.
De asemenea patronul irlandez nu mai raspunde la mailuri. Am tot insistat , dar nimic.

Ce pot face in cazul acesta?
De ce mi se cere numai mie aceasta adeverinta? ce vrea acest inspector sa obtina ? de ce nu mi-o poate elibera asa cum a fact-o si celorlalte persoane?

Pot face o reclamatie?
Oricum, chiar daca fac reclamatie , iar reclamatia ajunge la sefi nu prea am sorti de izbanda.

Persoana de la conta mi-a spus ca s-a dus si mai sus de inspector si degeaba.

Ce ma sfatuiti?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:37, 1 Martie 2010
Da puteti sa faceti si reclamatie, puteti sa faceti si o solicitare sa vi se elibereze carnetul de munca.
Este inadmisibil ce se intampla.
Va sugerez sa faceti doua documente distinste si sa le inregsitrati la ITM si sa intrati si in audienta la director.
Eventual faceti o declaratie pe proprie raspundere ca nu ati avut concediu medical in perioada indicata.
Cunosc persoana care a umblat peste 7 luni dupa carnet pe motiv ca nu stiau cei de la ITM daca poate adm social sa dispuna desfacerea cim sau daca adm judiciar, datorita faptului ca soc era in reorganizare.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
ContSters102066, utilizator
Sesizare oficiala detinator CIM,ITM
Sesizati oficial Ministerul Muncii pentru abuz si retinere fara drept a carnetului de munca
Depuneti o sesizare catre conducerea ITM/ului sau incercati sa luati legatura cu sefa de birou de la sectorul la care este acel inspector.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatea unde am lucrat refuza sa imi dea actele AdelinaAde AdelinaAde In fosta societate unde am lucrat dupa un scandal mostruos pe care directorul mi l-a facut doar pentru ca vroia sa ma dea afara ca a gasit un alt membru sa ... (vezi toată discuția)
Durata eliberarii adeverintei de vechime tina&dcn tina&dcn As dori sa stiu si eu cat dureaza eliberarea unei adeverinte de vechime pt. ca astept deja de 4 luni aceasta adeverinta de la ultimul loc de munca... Deja ... (vezi toată discuția)
Reconstituire carnet de munca auraur auraur Buna ziua, Am o problema, aveti cumva solutia?:D Mi-am pierdut carnetul de munca si as vrea sa aflu cum as putea sa imi reconstitui vechimea in munca, ... (vezi toată discuția)