am lucrat la o firma cu sediui social in Irlanda si cu puncutul de lucru in Romania. CIM-ul l-am avut inregistrat la ITM Bucuresti. Dupa ce am fost dat afara cu toate drepturile salariale pe motiv ca nu mai sunt bani, acum ma chinui sa obtin cartea de munca de la ITM. Firma de contabilitate (din ro) care a colaborat cu firma irlandeza spune ca cei de la ITM nu pot elibaera carnetul de munca pentru ca vor o adeverinta de la angajator cum ca eu in preavizul de 30 zile nu am avut concediu medical. Mentionez ca si alti colegi de-ai mei au fost dati afara prin aceeasi metoda si nu li s-a cerut o astfel de adeverinta, iar acuma ei au carnetul de munca in posesie.
Mentionez ca activitatea s-a incheiat pe 12 iannuarie 2010.
De asemenea patronul irlandez nu mai raspunde la mailuri. Am tot insistat , dar nimic.
Ce pot face in cazul acesta?
De ce mi se cere numai mie aceasta adeverinta? ce vrea acest inspector sa obtina ? de ce nu mi-o poate elibera asa cum a fact-o si celorlalte persoane?
Pot face o reclamatie?
Oricum, chiar daca fac reclamatie , iar reclamatia ajunge la sefi nu prea am sorti de izbanda.
Persoana de la conta mi-a spus ca s-a dus si mai sus de inspector si degeaba.
Da puteti sa faceti si reclamatie, puteti sa faceti si o solicitare sa vi se elibereze carnetul de munca.
Este inadmisibil ce se intampla.
Va sugerez sa faceti doua documente distinste si sa le inregsitrati la ITM si sa intrati si in audienta la director.
Eventual faceti o declaratie pe proprie raspundere ca nu ati avut concediu medical in perioada indicata.
Cunosc persoana care a umblat peste 7 luni dupa carnet pe motiv ca nu stiau cei de la ITM daca poate adm social sa dispuna desfacerea cim sau daca adm judiciar, datorita faptului ca soc era in reorganizare.