avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declararea sumelor peste 15.000 euro
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declararea sumelor peste 15.000 euro

Buna ziua!
va rog sa ma ajutati sa inteleg daca, prin Legea 656/2002, privind prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, o persoana juridica este obligata sa raporteze sumele incasate de la asociati(sub forma de creditare societate) la Oficiu pentru prevenirea spalarii banilor.
ca exemplu, asociatul a depus in cont la banca 100.000 lei noi pentru ca sa achizitioneze un teren, declarand la banca faptul ca banii sunt pt creditare societate, iar a 2-a zi face plata catre 3 persoane fizice, de la care a cumparat terenul respectiv. Sunt obligat, ca persoana juridica sa declar la Oficiu suma respectiva?
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 19:01, 1 Martie 2010
Da , pt acest caz tb informat Oficiul pt spalarea banilor
Da, trebuie anuntat ONPCSB.
Am inteles. Multumesc. dar operatiunea e din febr 2008. mai pot s-o declar acum.? Intre timp au mai fost si alte astfel de creditari societate, cam 1.500.000 in total (cumulate din febr 2008 pana in ian 2010). Ce fac? trebuie sa le declar pe date sau cumulat?
Declarati-le de acum in viitor, daca depuneti acum retroactiv declaratiile sunteti direct expus sanctiunilor si eventual unor controale de la cine stie ce institutie si amenzile sunt foarte mari . Asa mai aveti o sansa, poate scapati ...........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditul asociatului - asociati conturi curente -adresa oficiu pentru spalarea banilor ContSters109653 ContSters109653 Asociatul poate imprumuta prin caserie , cu dispozitie de incasare , astfel incat [b]soldul [/b]contului sa depaseasca 10.000 euro , sau aceasta operatiune ... (vezi toată discuția)
Adresa oficiul pentru spalarea banilor laura-tamara laura-tamara Buna Ziua, In cazul unor asociatii care nu au activitate economica(nu sunt platitoare de tva,nu platesc impozit pe profit),trebuie trimisa adresa la Oficiul ... (vezi toată discuția)
Legea spalarii banilor ioanaclucer ioanaclucer Buna ziua , stie cineva ce obligatii au persoanele juridice referitor la legea prevenirii spalarii banilor ??? Multumesc (vezi toată discuția)