avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exclusivitate agentie imobiliara ??!!!... la vanzarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exclusivitate agentie imobiliara ??!!!... la vanzarea unei locuinte???

Va rog sa-mi ajutati o cunostinta cu un sfat deoarece se afla in urmatoarea situatie:
Batranica doreste sa cumpere un apartament,a cautat anunturi in ziare,a gasit ceea ce cauta si a sunat la numarul de telefon care era trecut in dreptul anuntului cu pricina.Numarul de telefon era al unei agentii imobiliare.A stabilit o intalnire cu agentul imobiliar,a vazut locuinta respectiva si agentul i-a cerut sa semneze in fel de conventie prin care ea se angaja sa nu cumpere locuinta decat prin acea acentie imobiliara.Doamnei i s-a parut cam scumpa locuinta asa ca a mai cautat si alte locuinte .Saptamana trecuta a gasit un anunt pe care chiar proprietarul locuintei pe care a vizitat-o anterior il daduse .Intrebarea dansei este : Poate achizitiona locuinta direct de la proprietar in conditiile in care ea a semnat mai demult acea conventie cu agentia?(Mentionez faptul ca proprietarul locuintei nu a semnat nici un act cu vreo agentie imobiliara prin care da exclusivitate la vanzare a locuintei )
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:31, 1 Martie 2010
Conteza mult prevederile si eventual consecintele asumate in conventia semnata cu agentia imobiliara ,interesata sa isi asigure comisionul de tranzactie
Daca agentia nu detine contract cu proprietara spatiului cu destinatia de locuit,
respectiv nu s-a angajat in eventuala tranzactie,atunci partea interesata,insotita de persoana competenta ,poate demara formalitatile direct cu proprietara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"contract de intermediere" cu o agentie imobiliara !!!! ginamangra ginamangra Sotul poate cumpara o locuinta numai pe numele lui in conditiile in care o plateste cu banii jos fara ca numele sotiei sa fie trecut pe actul de ... (vezi toată discuția)
Proprietari treziti-va - vanzare imobile prin agentie dasca7777 dasca7777 Nu inteleg de ce proprietarii nu dau anunturi mai multe pe siteuri si prin ziar. Oriunde sun imi raspunde o agentie imobiliara , care imi ofera detalii si care ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara mihaiionescu mihaiionescu Am cumparat acum cateva luni un apartament direct de la proprietar. Initial, apartamentul mi-a fost prezentat de un agent imobiliar care avea dupa ... (vezi toată discuția)