avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actualizare C.F. in Extenso (colectiv)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actualizare C.F. in Extenso (colectiv)

Recent, administratorul blocului in care locuiesc a scos un Extras de Carte Funciara in Extenso (colectiv) pt. a beneficia de scutire de impozit datorita unor lucrari de reabilitare a blocului. Din pacate, se pare ca C.F. colectiva nu a mai fost actalizata de mult din moment ce peste 50% din actualii proprietari nu se regasesc in ea.

Cine se ocupa de actualizarea Cartii Funciare Colective si ce trebuie facut pentru a remedia problema existenta (C.F.C. neactalizata) ?

Mentionez ca CF-urile individuale sunt in regula, toate fiind actualizate in momentul vanzarii/cumpararii apartamentelor.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihamuresanvlad , utilizator 18:08, 4 Decembrie 2006
...c.f. colectiv nu se mai actualizeaza...in ea sunt scrise c.f. urile individuale in care s-au transcris apartamentele...impreuna cu aceasta foaie si cu extrase de info faceti dovada proprietatii corelata cu actualitatea...
ok, sa vedem daca am inteles:

Cartea Funciara Colectiva se completeaza o singura data (probabil in momentul constructiei imobilului) si in ea sunt trecuti primii proprietari ai apartamentelor. Aceasta lista nu se actualizeaza niciodata, cu ea putandu-se dovedi doar numarul total din proprietari si implicit daca un apartament face parte din acea cladire. Pentru dovada proprietatii singurul act valabil fiind Extrasul individual.

Intrebare suplimentara: cine poate scoate extras de Carte Funciara Colectiva (adica are un regim special sau este un act public si poate fi consultat de oricine) ?
am urmarit intrebarea ta si raspunsurile pe care le-ai primit.
legea 7/1996 prevede eliberarea extrasului de carte funciara pentru autentificarea actului sau dupa caz certificat de sarcini. mai exista insa un extras , extrasul de informare, pe care-l poate solicita orice persoana interesata, insa pentru incheire de acte ]n forma autentica, extrasul autentic il poate solicita si se elibereaza doar notarului public, care va intocmi actul respectiv.
In coala funciara colectiva sunt inscrise toate apartamentele din acel bloc, coala individuala se deschide pentru fiecare apartament in parte, fiecare modificare pe care o sufera dreptul de proprietate asupra imobilului, este evidentiata in coala funciara, ex. vanzare-cumparare, notarea unei ipoteci, tot ceea ce tine de imobil poate fi evidentiat in coala funciara a imobilului.
sper ca ti-am putut fi de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor intabulare si (c.f.) patitul 2 patitul 2 Buna seara, Am o intrebare referitor la obligativitatea semnarii primirii unui exemplar de C.F. autentic , ca sa primit exemplarul original de la ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar asociatie de proprietari annutza0 annutza0 Buna seara! Asociatia de proprietari doreste inscrierea privilegiului imobiliar in cartea funciara a restantierilor. Din pacate nu se cunoaste numarul de ... (vezi toată discuția)
Prestatie tabulara partiala patitul 2 patitul 2 Buna ziua, Am deschis un proces de Prestatie Tabulara la \"proeminantii vanzatori\" ai unui apartament achizitionat de la dansii . ( achitat integral ... (vezi toată discuția)