avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce acte sunt necesare pt. actionarea in instanta a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce acte sunt necesare pt. actionarea in instanta a angajatorului cu privire la neplata salariilor?

Buna ziua. Am si eu o intrebare si va multumesc anticipat. Sunt din Braila si sotul meu nu a primit salariile pe lunile : decembrie si ianuarie, desi a plecat de la firma in somaj din 4 februarie 2010. Astazi a depus o sesizare la ITM Braila, dar daca nu se rezolva ce acte sunt necesare pentru actionarea in instanta a firmei? Stiti cumva aproximativ peste cat timp primesc banii, daca voi ajunge in instanta? Multumesc
Trebuie sa depuneti o cerere de chemare in judecata a societatii la tribunalul din localitatea de domiciliu.
Cereti in actiune sa faca depuna statele de salarii pe lunile respective, depuneti si copie dupa plingerea itm si asteptati sa fiti citati.
In litigiile de munca se dau termene scurte de 2 sapt, si puteti sa intrati in posesia banilor dupa finalizarea procesului (daca e in favoarea dumneavoastra) iar durata unui astfel de proces este data mai ales de conduita partilor.
Asteptati sa se solutioneze plingerea de la itm sau puteti sa introduceti actiune acum .

Cu respect
trebuie sa faceti actiunea si sa probati cele prezentate in aceasta.Ar fi bine sa cereti proba testimoniala, audierea a 2/3 martori si acestia ar fi bine sa fie colegi din firma care sunt in aceeasi situatie.De regula ITM ia masuri si probabil le va pune in vedere sa achite sumele restante, daca nu se intampla, deschideti proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salar dupa plecare de la firma damo.krisztian damo.krisztian Buna. Prezint problema: Am plecat de la o firma de transport, in lichidarea scriam ca firma e la zi cu toate platile. Salarul s-a virat pe card la noi dar ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim larisaaa larisaaa buna seara, am si eu o problema. cu data de 2 feb am fost data afara de la serviciu. pe data d 9 am fost chemata sa semnez o decizie cu acordul partilor. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am imprumutat unei persoane in 4 transe bani prin ... Natcar Natcar Buna ziua! Am imprumutat unei persoane in 4 transe bani prin transfer bancar. De fiecare data am mentionat la Detalii Imprumut si asa apare pe OP. Se pare ca ... (vezi toată discuția)