avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... La rascruce de drumuri - a fi sau a nu fi avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

La rascruce de drumuri - a fi sau a nu fi avocat

Buna ziua tuturor.
O sa incep prin a spune ca nu credeam ca va veni ziua in care voi scrie un topic pe un forum de avocati, dar se pare ca viata ne rezerva surprize din cele mai placute (sau neplacute).

Va scriu pentru ca am nevoie de pareri avizate in acest domeniu deoarece o serie de intamplari ciudate m-au condus la ideea de a incepe o cariera in avocatura.

Situatia se prezinta in felul urmator:
1. Am 25 de ani si am terminat Facultatea de Matematica si Facultatea de Cibernetica.
2. Placerea mea de mic copil a fost sa rezolv probleme zi de zi.
3. Am ajuns la 25 de ani si am realizat ca matematica in viata reala nu prea are aplicabilitate.
4. Ma caracterizeaza in principal 4 trasaturi: nevoia de competitie, nevoia de invata in continuu, nevoia de a ajuta oameni, nevoia de a fi apreciat.
5. Am fost un elev/student sa zicem exceptional (sef de promotie liceu, facultate).
6. 2010 m-a adus intr-un punct de cotitura in care trebuie sa iau o decizie critica: sa urmez o cariera ca avocat (lucru pe care mi l-am dorit inca din clasa a 12-a, dar la insistentele familiei si ale profesorilor, daca iti place sa gandesti logic trebuie sa dai la informatica BLEAH).

Asa ca in acest topic as dori sa aflu parerile voastre despre ce greutati, dar si ce bucurii ma vor astepta daca iau aceasta decizie. Orice parere este acceptata si nu as dori ca topicul sa se transforme in discutii contradictorii intre utilizatori, ci in discutii contradictorii cu mine :).
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 18:06, 19 Martie 2010
Salutare din nou. Imi cer scuze ca nu am mai raspuns la cele scrise de ceva timp, insa se pare ca anul 2010 e intr-adevar "anul tigrului" (nu stiu ce inseamna asta pentru chinezi, dar pentru mine e un an de scos din calendar).
M-ar fi interesat sa aflu ceva detalii despre un aspect destul de important si anume daca se poate "scurta" durata facultatii. Se pot sustine toate examenele din cei 4 ani de facultate intr-o perioada mai scurta, de exemplu 2 sau 3 ani? Ar conta destul de mult din punct de vedere al psihicului. Timp si putere de invatare stiu ca am destul si ar fi ideal sa termin facultatea la 28 de ani in loc de 30.
Multumesc frumos.
Nu cred ca exista posibilitatea...scurtarii duratei studiilor si cu atat mai putin sustinerea tuturor examenelor din cei 4 ani de facultate intr-o perioada mai scurta, de 2 sau 3 ani.
Oricum,mult succes!:luck:
- la 10 ani m-am indragostit de roba avocatei mamei mele si mi-a incoltit prima data ideea ca asta as vrea sa port.
- la 14 ani am dat admitere, de gura mamei, la un liceu "la moda" din vremea mea (avand tot timpul in cap liceul unde as fi vrut, de fapt, sa ma duc)
- laureata a unui concurs de imprejurari (ne)favorabile (in functie de privitor) am ajuns ...exact in liceul unde as fi vrut sa ajung.

- dupa Bac. am vrut sa dau admitere la Institutul de ArtaTeatrala (parca asa se numea pe atunci), dar m-am gandit ca risc sa ofilesc urechile examinatorilor daca m-ar pune sa le cant ceva :)
- incotro s-o iau? Am dat admitere la ...filosofie
- dar, din lipsa de bani, m-am angajat (civil) in ...armata (unde se termina logica incepe armata...).
- dupa trei ani, pentru a indulci pastila unor disponibilizari, seful meu (maior pe atunci) mi-a spus ca trebuie sa urmez o facultate, motiv pentru care ma pune pe liber (Si ce coincidenta, ar spune unii, dar ne-a fost dat sa ne mai intalnim intamplator exact in ziua in care imi sustineam lucrarea de diploma ...ca sa pot sa-mi cer iertare pentru ce nu rostisem, dar gandisem cu 4 ani in urma)

- Nu, nu! Nu m-am incris la facultate imediat dupa plecarea din armata. M-am angajat intr-o editura. Dar ...surpriza! Patronii mei erau 2 prof. univ. dr. dintre care unul ... de filosofie. :) A aflat, pentru ca m-a mancat limba sa ma amestec intr-o discutie, despre examanul meu la filosofie si ...m-a "amenintat" ca de a doua zi nu ma mai primeste in firma daca nu ma inscriu la facultate (venise vara si perioada admiterilor).
- Ce sa fac cu filosofia, mi-am zis? Ma duc la drept...
La 27 ani am ajuns avocat.

Nu e niciodata tarziu. Si toate caile ocolitoare prin care ne poarta viata au un talc. (desi n-as vrea sa aflu ce talc au pentru un psiholog reductionist, dornic sa inchesuie o persoana in tiparele unei definitii simple)
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
romascanu, moderator
urmareste noul proiect de lege a invatamantului , se preconizeaza sa se poata sustine 2ani in 1 ,dar o singura data . nu am fost suficient de atenta . dar....cand se va legifera nu se stie.........pt admitere gramatica e teroare!!!!! asa spune fiica mea care da la ase si la drept in vara. deocamdata. pana la inscriere nu se stie, se mai poate razgandi . daca ai sustinere financiara nu ezita sa-ti urmezi destinul . mult succes !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. despre a fi avocat... D0R1N D0R1N Inca nu am terminat liceul (sunt la stiinte sociale) in viitor vreau sa devin avocat..As vrea sa stiu Cat costa intrarea in barou ? si daca este meseria de ... (vezi toată discuția)
Teama de a nu a urma un drum gresit. ContSters227707 ContSters227707 Sunt foarte multe discutii chiar si aici pe forum , si pe intreg internetul despre problema oferirii de plicuri , bani , spaga sau cum s-o mai numi.Sunt un ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu sa fiu avocat boonik boonik sunt clasa a12`cea la un liceu economic din coanstanta,..si as vrea sa urmez facultatea de drept\"ovidius\" de aici.problema e ca nu stiu prea multe despre ... (vezi toată discuția)