avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliberare act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliberare act de proprietate

Buna Ziua,

Sunt intr-o mare dilema deoarece la aceasta intrebare am primit foarte multe raspunsuri diferite.

Bunicilor mei (ambii decedati, bunica in septembrie 2009 si bunicul februarie 2010), li s-au atribuit in 1969 un teren pentru construire de locuinta. Nu a fost eliberat niciodata un titlu de proprietate, singurele acte fiind doar o "decizie privind atribuire folosinta teren" in conditiile legii nr 9/1968 (ei neavand pana atunci teren proprietate personala si au suferit in urma inundatiilor.), un "certificat de aliniere si regim de construire" si o "autorizatie pentru executare lucrari" (toate actele enumerate fiind eliberate la 10-11 iunie 1969).

Bunicii mei au avut 2 copii. Unul din copii a murit, ramanand ca urmasi sotia si copilul (care nu au fost pe la bunici timp de aprox 18 ani, ei nevenind nici la moartea bunicilor, si nu au ajutat cu nimic nici la inmormantare nici la nimic) iar celalt copil (tatal meu) traieste. Bunicii au vrut sa-mi faca mie acte pe casa, dar nu au mai apucat deoarece au decdat. Acum as vrea sa eliberez titlul de proprietate pe numele tatalui meu, care este invalid si m-ar interesa daca este posibil acest lucru, fara a dezbate mostenirea cu matusa si verisoara mea (precizez inca o data ca ele nu au fost pe la bunici timp de 18 ani, ele ne ajutand cu nimic nici cat au fost bunicii bolnavi, nici la decesul lor.).

Este posibil acest demers, si in ce conditii ?

daca mai este nevoie de alte prcizari, spuneti-mi si o voi face.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Aleku , utilizator 14:26, 4 Martie 2010
Solutionati succesiv problemele,rezolvati prioritar succesiunea
pai le solutionam succesiv, dar deocam data e in spital cu picioarele amputate si e cam greu ... trebuiue sa asteptam sa se faca bine. de asta ma zbat mai mult ca nu vreau sa ramana pe drumuri cand iese din spital.
Tatal dvs poate sa va dea o procura prin care sa va delege sa va ocupati de toate aceste probleme. Sigur gasiti in apropierea spitalului un notar care sa vrea sa se deplaseze la spital. Tatal dvs e foarte in varsta, are discernamantul pastrat?
tatal meu este perfect lucid. nu are nici 50 ani. oricum vara mea nu se grabeste chiar atat de tare. adiq are rabdare sa iasa tata din spital. problema e pe urma. bunicii au vrut sa`mi faca mie acte pe casa dar nu au mai apucat. iar acum pt ca vara mea isi vrea partea, mi-e frica sa nu ramana tata pe drumuri, eu fiind student neavand alta modalitate sa`l ajut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa renovata,lipsa dovezi olga2011 olga2011 sora mea a modificat casa parintesaca,renovata de la fundatie, in 1969,cu banii ei,in casa au ramas o un frate si parintii,ea si-a pastrat o camera si o ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bunicii mei au avut doi copii.Unul este în viață și are doi copii (eu şi mai o soră),iar celălalt copil al bunicilor a decedat înainte de a deceda ... (vezi toată discuția)
Succesiune Alina50 Alina50 Buna seara, Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)