avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bunicii mei au avut doi copii.Unul este în viață și are doi copii (eu şi mai o soră),iar celălalt copil al bunicilor a decedat înainte de a deceda bunicii mei (părinții lui) şi are un copil .Tatăl meu cu mama mea a stat în casă cu bunicii ,a avut grijă de ei ,ia înmormântat. Nepotului bunicilor al cărui tată a decedat nu a stat cu noi ,nu a venit nici la înmormântarea bunicului său.Acuma a deschis succesiune pentru jumate din ce a lăsat bunicii noștri. Tatăl meu nu a fost de acord cu succesiunea şi a mers la un avocat.Dea lungul timpului părinții mei au plătit toate impozitele la primărie.Mai mult nepotul din partea fratelui decedat a trimis la primărie o adresă prin care vrea deschisă poziție la registrul agricol pentru jumate din casă și din terenuri .Este legal să facă această adresă la primărie.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:46, 26 Noiembrie 2019
Da, este legal.
Masa succesorala după bunici se împarte în mod egal între copilul in viata si nepot.
Faptul că părinții dvs au locuit în casă cu bunicii nu are relevanță.
Doar au stat si au platit pentru un imobil care nu era proprietatea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire miticasu miticasu Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)
Succesiune ana1979 ana1979 Cazul meu este utin mai complicat. Am sa incerc sa il explic si poate cineva ma va putea indruma ce si cum sa facem. Bunicii au decedat cu ceva timp in urma, ... (vezi toată discuția)
Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)