avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis - conducere sub influenta bauturilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis - conducere sub influenta bauturilor alcoolice

Salut.Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.Am fost testat cu aparatul drager si mi-a iesit 0,68% in aerul expirat.Tot in aceeasi seara am fost si la spital pentru a mi se recolta probe de sange.Acum se asteapta rezultatul.Ce mi se poate intampla ? Cand mai vad inapoi permisul?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:42, 1 Martie 2010
Alcoolemia in sange va fi de cca. 1,3 la mie astfel ca va alegeti cu dosar penal si anularea permisului de conducere.
Permisul se poate obtine prin prezentarea la examen dupa ce va trece 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale (daca nu va fi cazul unei pedepse in regim de privare de libertate ori la locul de munca - art. 116 OUG 195/2002).
Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat care poate cere si o recalculare a alcoolemiei.
Succes !
Culpa exclusiva va apartine
Eventual,desi valoarea este peste valoarea discutabila,contactati avocat care coroborand faptele cu probele poate sa decida varianta mai favorabila dvs
In principiu, nu mai vedeti permisul. Acum depinde foarte tare si de cat iese in sange.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pt alcool la volan aaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa buna ziua ma numesc enache am o problema foarte mare sunt disperat ,am fost oprit de un echipaj de politie :( si mau pus sa suflu in etilotest si mia iesit ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan messartim messartim Buna ziua.Am si eu o problema.Acum 9 luni am condus baut (100m pana acasa)si am cauzat un accident soldat cu pagube materiale(rezolvate imediat),politia a ... (vezi toată discuția)