Va rog sa-mi spuneti daca firma poate concedia o singura persoana din 23 de posturi de acelasi fel fara a face o evaluare socio-profesionala?Aceste criterii,daca exista-este obligatoriu sa fie trecute in decizia de concediere pt desfiintare post?
daca da,care este temeiul legal care-i obliga la asta?
Codul muncii si Contractul Colectiv de munca aplicabil in unitattea dvs.
respectiv art. 74 din Coul muncii!
Daca restructurarea nu este serioasa si nu are o cauza reala , aveti sanse de castig in instanta cu plata drepturilor salariale pe perioada cat ati fost lipsit de ele.
Daca se ajunge la asa ceva sa aveti grija la termenul de contestatile- 30 de zile de la comunicare la Tribunal.
Succes!
este vb despre un amic de-al meu care stia faza daspre cauza reala si serioasa insa as dori sa aflu daca in decizia de concediere trebuie sa treaca sau nu acele criterii?adica de ce el si nu xlusescu?
va rog, cine a mai intalnit cazuri asemanatoare,sa-mi raspunda!
daca este asa,atunci ar avea un motiv de nulitate pe forma,nu-i asa?
inca ceva:firma trebuia sa anunte ajofm sau asta se cere numai la concedierile colective?
va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Criteriile se consemneaza numai in cazul concedierilor colective , la fel in cazul acestora se anunta AJOFM-ul . In decizia de concediere individuala se trec motivele pentru care salariatul x a fost concediat .