avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum se radiaza un autovehiculdin evidentele fiscale?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum se radiaza un autovehiculdin evidentele fiscale?

Va rog frumos sa-mi spuneti legea si articolul in care este specificat faptul ca proprietarii de autovehicule care au solicitat radierea din circulatie,la cerere,facand dovada depozitarii nu sunt scutiti in ceea ce priveste impozitul auto.

Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
SIMON ELENA, utilizator
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 17:22, 1 Martie 2010
am dat niste raspunsuri in 17 feb 2010. sper sa va fie de folos.
buna ziua . administratorul soc merge la un notar unde face o declaratie pe proprie raspundere precum ca cele 2 masini : denumire cu serie motor, serie sasiu , nr inmatriculare ...nu mai circula pe drumurile publice si nu stationeaza pe acestea ,fiind dezmembrate si servind ca piese de schimb (probabil un notar stie cum sa redacteze declaratia)cu aceasta declaratie mergeti la un birou de acte auto unde cereti sa vi se intocmeasca cate o fisa de "inmatriculare"-spuneti ca pt radiere dar asa se cheama-platiti cate o taxa la notar si una la acte auto , mergeti cu fisele si numererle la politie , va radiaza din circulatie , apoi mergeti cu declaratia de la notar si cu radierea de la politie la Primarie unde platiti TMT la zi inclusiv luna in care faceti cererea de radiere din rolul fiscal . de la Primarie primiti un certificat de atestare fiscala a rolului pt cele 2 masini cu sumele pe 0 si instiintarea de radiere. eu am rezolvat intr-o zi si la politie si la Primarie.

in raspuns era vorba de 2 masini dvs daca aveti una.... succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloace fixe nefunctionale camicami camicami Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am in evidenta contabila ,la mijloace (cont 2133), trei autovehicule care nu mai sunt functionale,ele,ca ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala fara radiere din circulatie? Z4nder Z4nder Am radiat fiscal un autoturism proprietate personala acesta fiind dus la Remat. Ce lege ma obliga sa fac radierea si din circulatie? Dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)