avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare destinatie Garaj in spatiu de locuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare destinatie Garaj in spatiu de locuit

Buna Ziua!

Am si eu un garaj de 35 mp la subsolul unui bloc si vreau sa ii modific destinatia.
Vreau sa il modific in un apartament sau Garsoniera
am Intrare din scara Usa de la garaj am luat-o deja jos am comandat geam termopan

de ce acte am nevoie Si unde trebuie sa ma adresez pt a rezolva acesta problema.
Trebuie sa obtin acordul vecinilor direct implicati?
multumesc

ynocentta a scris:

Schimbarea unui spatiu cu alta destinatie decat acea de locuinta ,se poate intreprinde numai si cu acordul individual al tuturor proprietarilor din imobil
Necesita procedura greoaie,care intotdeauna, mai devreme sau mai tarziu, va crea vii dispute
Contactati oficial presedintele de asociatie care este reprezentantul legal al asociatiei de proprietari
Accesati sectiunea asociatii de proprietari si parcurgeti opiniile exprimate in situatii similare
ceea ce afirmati dvs se refera la schimbarea spatiilor comune ale unei asociatii de proprietari/locatari. dar acel garaj nu este parte comuna si este proprietate individuala si se aplica cele scrise de @avluci
@carol_lorac
multumim in mod deosebit pentru atentia acordata,dar
poate precizati de unde a-ti tras concluzia ca garajul este proprietate individuala ?
Daca autorul nu a facut aceasta precizare ,dvs de unde detineti informatia?
Dupa dvs subsolul unui bloc reprezinta proprietate individuala ?
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
ynocentta, utilizator
TZec a scris:

Buna Ziua!

Am si eu un garaj de 35 mp la subsolul unui bloc si vreau sa ii modific destinatia.
am Intrare din scara Usa de la garaj am luat-o deja jos am comandat geam termopan

Iata de unde a inteles @carol_lorac ca este proprietate individuala. A citit cu atentie mesajul initial.
elga50 a scris:

TZec a scris:

Buna Ziua!

Iata de unde a inteles @carol_lorac ca este proprietate individuala. A citit cu atentie mesajul initial.

Mult distinsa moderatoare,din practica curenta ,autoritatea /institutia de pompieri ,nu elibereaza acord pentru modificarea subsolului cu destinatia initiala de garaj pentru schimbarea destinatiei in acea de spatiu de locuit
Pai daca stiati chestiunea cu "autoritatea/institutia de pompieri". de ce nu i-ati spus omului dintru inceput asta si l-ati plimbat pe la, citez din Dv.
6,7,8 persoana autorizata,arhitect ,echivalent
Valoarea este conditionata de calitatea materialelor,onorariu persoana autorizata,
modalitate executie ,posibil mai mult fata de suma apreciata de dvs,ca urmare a modificarilor constructive obligatoriu necesare,utilitati,etc

sau
@carol_lorac
multumim in mod deosebit pentru atentia acordata,dar
poate precizati de unde a-ti tras concluzia ca garajul este proprietate individuala ?
Daca autorul nu a facut aceasta precizare ,dvs de unde detineti informatia?
Dupa dvs subsolul unui bloc reprezinta proprietate individuala ?

Si la urma urmei de unde stiti povestea asta cu pompierii?

Alte discuții în legătură

Garaj transformat in spatiu comercial Roxana T Roxana T As dori sa stiu, ce sanse am sa transform un garaj de 18-20 m intr-un spariu comercial, ( in Suceava). Acesta se afla la parterul ( demisolul) unui bloc cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu uira uira Intentionez sa cumpar un spatiu cu destinatia de uscatorie pe care apoi sa-l transform in spatiu de inchiriat, 2 spatii din cele invecinate direct fiind ... (vezi toată discuția)
Srl - acordul vecinilor CristinaMaria0804 CristinaMaria0804 Buna ziua , Daca locuiesc intr-o casa cu acces comun , intr-un corp complet separat , fara pereti comuni cu vecinii , mai este nevoie de acordul acestora ... (vezi toată discuția)