avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Masuri legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Masuri legale

" Fiind concediere colectiva, daca intr-o perioada de 9 luni de la concediere se reia activitatea, se aplica art.72 din Codul muncii si art.82 din CCMUNN.
Nu conteaza daca concedierile nu s-au facut in aceeasi zi. Drepturile prevazute de CCM aplicabil se platesc fiecarui salariat concediat."

Avand in vedere aceste aspecte,daca managerul nu mai doreste sa lucreze cu unul sau mai multi angajati,desi legea il obliga,ce se poate face,poate fi actionat in judecata?Oamenii doresc sa revina si nu exista nici motive sa nu fie chemati,doar ca managerul asa vrea.Ma intereseaza daca se poate face altceva decat raportarea la ITM.
Multumesc!
Va rog ,daca stie cineva,am nevoie de un raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 22:21, 1 Martie 2010
Il puteti actiona pe angajator in judecata.Instanta il va obliga sa va reangajeze, conform art.72 din Codul Muncii.Actiunea este un litigiu de munca si nu se timbreaza.
Va multumesc mult!O zi buna!
dandanaua a scris:

Il puteti actiona pe angajator in judecata.Instanta il va obliga sa va reangajeze, conform art.78 din Codul Muncii.Actiunea este un litigiu de munca si nu se timbreaza.


;)
ctynn a scris:

dandanaua a scris:

Il puteti actiona pe angajator in judecata.Instanta il va obliga sa va reangajeze, conform art.78 din Codul Muncii.Actiunea este un litigiu de munca si nu se timbreaza.

In baza art.78 "va zice" instanta, reclamantul se va prevala de incalcarea, de catre angajator, a art.72.Cele doua, 72 si 78 "merg mana in mana" aici, asa este.O seara excelenta.

;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva? ContSters128609 ContSters128609 Buna ziua,am si eu o intrebare daca din 32 de angajati 27 sunt trimisi in somaj pentru ca societatea nu are clienti (pana la 1 aprilie-cand redeschide si are ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala danares danares In cazul concedierilor individuale, restructurarea posturilor, dupa ce perioada am voie sa reinfiintez aceleasi posturi. Este firma obligata sa reangajeze ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea firmei de a respecta ccm RUSOIU ILEANA RUSOIU ILEANA Buna, urmez sa fiu concediata de catre firma unde lucrez , datorita desfiintarii postului ., si mi se va acorda somaj.Doresc sa stiu, daca firma respectiva, -e ... (vezi toată discuția)