avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SOS! Am sanse sa primesc si eu o comunicare, sau va ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SOS! Am sanse sa primesc si eu o comunicare, sau va primi numai creditorul?

Poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu dezbaterea cererii de incuviintare silita a creantei prescrise, finalizata la sedinta din 23.XI.06

- daca am facut intampinarea in termenul legal prin cererea depusa pentru admitere a autoritatii de lucru judecat, simultan cu documentele care o sustineau
(si care se pare ca nu a admisa, ca dovada pronuntarea de la condica: "admite cererea in parte cu recurs 5 zile de la comunicare pentru creditor")

VOI primi si eu in calitate de parte din dosar o comunicare referitoare la cauza?
Exista vreo obligativitate de a ma instiinta si pe mine in vreun fel de aceasta pronuntare? Deoarece tot nu stiu de cand curge termenul meu pentru un eventual recurs tinand cont ca sedinta s-a tinut fara citarea partilor. Si ce motiv ar fi sa nu imi trimita si mie o comunicare?

Multumiri!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:29, 5 Decembrie 2006
nu neaparat "o gaselnita" se poate constata ca o parte din obiectul cererii a fost executat sau ca nu se poate executa.
E mult si greu de explicat, mai ales ca nu cunoasteti nici procedura si nici nu intelegeti termenii.
E foarte simplu. Stiti nr. de dosar de executare, aflati nr. sentintei de investire si o atacati cu contestatie la executare.
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2006
Romică Stoica, Consilier juridic

executarea in ce sector trebuie sa iba loc?
la Judecatoeia acelui sector se face contestatia.

LA ACELASI SECTOR CARE DEJA NU A TINUT CONT DE PRESCRIEREA TERMENULUI DE A MAI CERE INCUVIINTARE SILITA!

La contestatie atasati o copie dupa decizia cu prescrierea debitului si rezolvati problema.

Decizia de prescriere a fost depusa impreuna cu toate incheierile premergatoare si documentele care au stat la baza emiterii ei inca de la inceputul asa ziselor dezbateri.
Cu contestatie la executare, in baza acelorasi acte, la acelasi sector, poate si la aceeasi judecatoare ... ? NU SE VA DEZICE!

Este o inscenare cusuta cu ata alba. Dreptatea este de partea mea, iar legile sunt pentru Samsoni.
sigur va fi alt judecator.
si apoi speranta moare ultima.
e mult de explicat iar eu nu am drum in Bucuresti pana pe 10 ian.
Super! Pana atunci ne mai auzim. Va astept cu o cafea!
OK. tinem legatura;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2. creanta prescrisa din 2005 si cesionata in 2006, unui boschetar pentru 1 dolar georgetta9 georgetta9 In urma recursului la prescriere, dupa emiterea deciziei Tribunalului Bucuresti ramasa definitiva, stiind ca daca ar fi solicitat apel in anulare ar fi ... (vezi toată discuția)
Sos! recursul "creditorului" este posibil sau nu? georgetta9 georgetta9 Deci: exista o decizie prin care tribunalul de recurs a statuat prescrierea. Ea a fost irevocabila si a ramas definitiva prin neatacarea ei. Dar ... (vezi toată discuția)
Sos! recursul "debitorului" este posibil sau nu? georgetta9 georgetta9 Deci: exista o decizie prin care tribunalul de recurs a statuat prescrierea. Ea a fost irevocabila si a ramas definitiva prin neatacarea ei. Dar ... (vezi toată discuția)