avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificari salariu si durata timp lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificari salariu si durata timp lucru

buna seara,

o intrebare :modificarile salariului de incadrare si a timpului de lucru se pot transmite catre itm si ulterior datei de la care isi fac aplicabilitate?nu exista noi contracte de munca ,sunt modificari la cele care exista deja ....sau exista un termen pt aducerea la cunostinta itm?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: cristina_b , utilizator 21:46, 1 Martie 2010
Modificariel mentionate de dvs se fac prin acte aditionale , iar termenul de depunere al revisalului este de 5 zile de la data la care au intervenit modificări ale elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 161/2006 .Art.3, alin (2) prevede: Registrul se completează în ordinea angajării şi cuprinde următoarele elemente:
a)elementele de identificare a tuturor salariaţilor: numele, prenumele, codul numeric personal (CNP);
b)data angajării;
c)funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării Ocupaţiilor din România (COR) sau altor acte normative;
d)tipul contractului individual de muncă;
e)data şi temeiul încetării contractului individual de muncă.
deci ...dvs modificati tipul C.M..
O primavara linistita plina de bucurii si sanatate!
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
DOAR_NOI, utilizator
Art.2.alin.2 din Legea 13/1999 republicata:
(2) Angajatorii sunt obligaţi sa depună la inspectoratele teritoriale de munca la care se păstrează şi se completează carnetele de munca ale salariaţilor:
a) actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de munca, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora


HG. 161/2006 se refera la tipul contractului de munca (contract de munca cu timp partial sau contract pe durata determinata), deci nu face obiectul acestui subiect.

Asadar la modificarea elementelor unui contract de munca veti face o decizie de modificare a salariului si a timpului de lucru (daca este cazul) si o veti inainta salariatului. Apoi veti inainta o adresa catre ITM in termen de 5 zile de la perfectarea acesteia, conform art.2.alin.2 lit.b din Legea 130/1999 republicata. Nu veti intocmi alt contract de munca deoarece raportul de munca nu inceteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Inregistrare act aditional la itm Alina Alina Alina Alina Buna ziua as vrea sa ma ajutati intr-o simpla problema suntem o societate de transport intern si international de marfa si avand in vedere criza care ne ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)