avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... retinere permis spaniol pt. alcool
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

retinere permis spaniol pt. alcool

autoritatile romane pot retine permis spaniol pt. infractiune (alcoolemie) si care ar fi procedura de recuperare.mersi
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:46, 2 Martie 2010
Indiferent de cetatenie,ne supunem legilor in vigoare ale statului pe teritoriul caruia pasim.Permisul poate fi suspendat 1-3luni daca la testul etiloscop, respectiv probe biologice nu a sarit 0,4etilotest 0,8 la sange.atunci e penal,se risca anularea.Daca nu e penal,il veti recupera de la organul emitent dupa perioada suspendarii.
Autoritatile romane pot retine permisul spaniol dar il vor preda la Ambasada Spaniei din Bucuresti.B-)
Procedura este perfect legala,atata timp cat exista o fapta(contraventie sau infractiune)pe teritoriul statului roman.
In aceasta situatie sunteti obligat sa va supuneti legislatiei care opereaza pe teritoriul statului unde va aflati,in speta,cel roman
Da, asa cum a zis si domnul Mihai permisul spaniol va ajunge la consulat.Politia il va preda la autoritatea straina.
Ar fi indicat sa va angajati avocat care sa va poata ajuta cumva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis spaniol suspendat în spania, dar nepredat la poliție. Îl pot preschimba cu unul românesc? Alin sandu Alin sandu Bună seara, am o mare nedumerire am permis de conducere spaniol, de curând mi a fost suspendat in Spania pentru alcoolemie pe o perioada de 2 ani jumate, eu ... (vezi toată discuția)
Permis spaniol suspendat in romania florinmunteanu florinmunteanu in urma cu 3 luni de zile mi sa suspendat permisul spaniol pe teritoriul romaniei ,in constanta sub influenta alcoolului.cand m-am prezentat la politia rutiera ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere spaniol expirat loredanadumitrache loredanadumitrache Buna ziua, Unui cetatean spaniol cu resedinta temporara in Romania inscris ca no-rezident la Ambasada Spaniei din Romania ii va expira permisul de conducere ... (vezi toată discuția)