avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere spaniol expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere spaniol expirat

Buna ziua,
Unui cetatean spaniol cu resedinta temporara in Romania inscris ca no-rezident la Ambasada Spaniei din Romania ii va expira permisul de conducere spaniol luna aceasta. A facut demersurile de renovare permisului prin Ambasada, care i-a eliberat un fel de dovada in limba romana prin care se arata ca au fost inaintate actele la Directia Generala Trafic Spania. Renovarea permisului poate dura intre 1 luna si jumatate si 3 lui. Intrebarea este: poate conduce pe teritoriul Romaniei i toata aceasta perioada cu acest inscris, este valabil in fata Politiei Romane, sau nu are nici o elocventa? Politia Romana ar recunoaste acest doc ca fiind o dovada sau nu se alica in aest caz?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:14, 17 Mai 2015
Dreptul de conducere este reprezentat de permisul de conducere sau de dovada inlocuitoare a permisului de conducere eliberata de autoritatile romane.

Prin urmare, eliberarea unui document de catre ambasada care dovedeste ca a depus documentele necesare reinnoirii permisului in Spania nu ii confera dreptul de conducere.

Daca nu a depus permisul la ambasada atunci poate conduce pana la expirarea valabilitatii urmand sa il predea atunci cand va intra in posesia celui nou. Daca nu va intra in posesia noului permis pana la expirarea valabilitatii sa nu mai conduca deoarece risca dosar penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere Calin1976 Calin1976 BUNA ziua...am permisul de conducere romanesc din 2007 ,sunt rezident in Spania din 2005 , statul spaniol ma obligă sa renovez permisul la ei ,doar ca la ... (vezi toată discuția)
Permis furat/pierdut marius.cosmin marius.cosmin Cum procedez daca am obtinut permisul de conducere in România in anul 2001,in 2011 l-am preschimbat in spania iar in urma cu un an am venit inapoi in romania ... (vezi toată discuția)
Se prelungeste dovada unui permis de conducere? adi_alice adi_alice Mi-a expirat permisul de conducere preschimbat in Spania. Am depus dosarul pe 25 iulie, am primit o dovada valabila pana pe 18 august, care este expirata azi, ... (vezi toată discuția)