avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procedura armelor neletale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procedura armelor neletale

De aproape un an de zile detin o arma neletala de autoaparare,omolagata si procurata in mod legal,acum cateva zile am descarcat un foc de arma in plan vertical la domiciliul personal(casa cu teren) deoarece cu o noapte precedenta a fost necesara incarcarea armei cu cartus pe teava(auzisem un zgomot ciudat in curte).In urma acestui incident am fost chemata de organele de politie(de la comuna)in vederea cercetarilor deoarece un vecin ce locuieste la o distanta de 800m imi facuse o reclamatie cu privire la faptul ca s-a speria de zgomotul cartusului.AM DAT O DECLARATIE IAR ULTERIOR arma mi-a fost ridicata in vederea cercetarilor iar acum imi cere si permisul de prt arma spunandu-mi ca cazul a fost preluat de procuror....:ONELAMURIRILE MELE SUNT LEGATE DE ACTIVITATEA POLITISTILOR DIN COMUNA SI A PROCURORULUI DACA ESTE LEGALA?LEGALITATEA SESIZARIII FACUTE DE VECIN....DREPTUL POLITISTULUI DE A RIDICA ARMA?........VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:35, 2 Martie 2010
Aceasta este o procedura standard de ridicare a armei si de verificare a acesteia,pana la terminarea cercetarilor.
Daca exista o sesizare scrisa,cei care au fost sesizati,va vor lua declaratii si vor verifica vreidicitatea celor afirmate ,atat de dvs.,cat si de reclamant
Este procedura legala de retinere arma si supunerea la verificari ,in cazul utilizari in alte conditii in afara celor legal prevazute
Daca se probeaza ca uzul de arma a fost nejustificat ,exista posibilitatea retinerii armei si anularea autorizatiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arbaleta cristiangheorghe cristiangheorghe Doresc sa imi construiesc singur o arbaleta. M-ar interesa ce trebuie sa fac pentru a fi in legalitate. Modelul pe care doresc sa il construiec este unul mic ... (vezi toată discuția)
Apărarea - arme neletale - legea 295/2004 - discuții Tetriss Tetriss Buna ziua, Doresc sa aplic pentru un permis de arma neletala, din motive intemeiate. Mentionez ca nu sunt de rea-credinta si doresc sa folosesc arma, conform ... (vezi toată discuția)
Pistol cu bile Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Astazi am aflat ca un prieten de-al meu s-a folosit de pistoletul cu bile pe care il avea asupra sa in timp ce iminent parea sa fie agresat de un individ cu ... (vezi toată discuția)