avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... am dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

am dreptul la somaj?

un insotitor al unei persoane cu handicap gr I,cu contract de munca ,incadrat ca asistent personal,cu o vechime de 20 ani, are dreptul la obtinerea indemnizatiei de somaj,in urma incetarii activitatii?
Cel mai recent răspuns: cristinasinziana , utilizator 22:13, 2 Martie 2010
Daca contractul de munca inceteaza are dreptul la somaj
atunci de ce cand am fost la PRIMARIA comunei in care locuiesc mi s-a spus ca nu am acest drept.de asemenea am fost si la OFICIUL FORTELOR DE MUNCA ,unde mi-au confirmat aceste drepturi.ce trebuie sa fac?
1. Daca Agentia de Somaj (Fortele de munca) v-a confirmat ca aveti dreptul la indemnizatie de somaj, de ce mai stati pe ganduri?
2. Prezentati-va la Agentia de Somaj cu urmatoarele acte:
- Dosar cu sina;
- Copie carte identitate
- Copie certificat de casatorie
- Copie certificat de nastere
- Copie acte studii/calificare
- Carnetul de munca, original si copie
- Adeverinta medicala (de la medicul de familie)
- Certificat fiscal (de la Adm.fiscala)
- Adeverinta salariu pe 12 luni (formularul tip il ia de la Agentia de Somaj)

va multumesc.am rezolvat problema.Era vorba de felul in care se aplica legea 65,cu ,ma rog obiectul muncii.insa la insistentele domnilor de la Ag de Somaj am reusit clarificarea situatiei.va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate somaj ? miluma miluma Am cartea de munca incheiata cu art 65 alin 1 din 03.06.2010. Pana acum nu am fost s-o ridic pt ca pe decizia de desfacere a contractului de munca pe care am ... (vezi toată discuția)
Somaj madimadi madimadi Buna ziua ,am lucrat la o firma pana in noiembrie 2007 cand am ramas in ccc pana in 10-11-2009,perioada in care firma a fost vanduta eu neavand posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Somajul - cum intocmesc dosarul? stanciudaniela stanciudaniela dupa ce ti se da de la locul de munca hartia referitoare la demersurile somajului unde trebuie sa te prezinti?care sunt pasii de urmat?trebuie sa se ocupe ... (vezi toată discuția)