avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA CU LITERA I
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA CU LITERA I

In anul 2002 mi s-a desfacut contractul de munca cu litera "i",pentru ca nu am stat in preavizul de 15 zile si m-am mutat la alta firma.De atunci am mai fost angajata la alte firme,fara sa am nici un fel de probleme,dar acum mi-am gasit un job la o firma care nu angajeaza persoane cu litera "i",in cartea de munca.Se mai ia in considerare dupa atatia ani acea litera sau ce as putea face sa mi se stearga din contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:53, 3 Martie 2010
Nu se poate opera radierea textului de lege in care angajatorul a inteles sa incheie raportul de munca
Fie sensibilizati ,factorii responsabili ai potentialului job ,fie cautati angajator care sa accepte situatia din carnetul dvs de munca
Potentialul angajatorul are dreptul sa ia sau sa nu ia in considerare o litera I in Carentul de Munca. Sunt convins, ca nu se poate sterge nimic.
Inscrierile in carnetul de munca nu se pot sterge (daca sunt eronate se corecteaza printr-o alta inscriere, nu prin stergere).

Este dreptul angajatorilor sa verifice istoricul persoanei pe care doreste sa o angajeze. Si dvoastra ati face la fel.
ynocentta a scris:

Nu se poate opera radierea textului de lege in care angajatorul a inteles sa incheie raportul de munca
Fie sensibilizati ,factorii responsabili ai potentialului job ,fie cautati angajator care sa accepte situatia din carnetul dvs de munca

Buna seara imi cer scuze poate nu sunt in locul care trebuie dar trebuie sa gasesc un raspuns pe undeva si poate il gasesc la dvs.As avea o intrebare si o problema in acelasi timp,m-am intors la munca din crestere copil anul trecut pe data de 19.11.2009,fetita mergea la cresa in timpul acesta ,acum la cresa s-au facut disponibilizari de personal si automat s-a redus si numarul copiilor printre care si fetita mea.As vrea sa imi dau demisi fara preaviz pentru ca nu are cine sta cu ea fetita nu are decat 2 ani si 3 luni.In speranta unui raspuns va multumesc anticipat
@admarr
legal ,demisia trebuie aprobata de catre angajator .
Conditionat de functia pe care o detineti,in raport de sensibilitatea angajatorului fata de motivatia demisiei ,acesta poate dispune inclusiv facilitatea fara preaviz

Alte discuții în legătură

Demisie anton i anton i Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)
Salutare, fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), ... Costelus332 Costelus332 Salutare, Fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), am vrut sa-mi dau demisia, stiind ca nu este necesar preavizul in aceasta perioada, insa ... (vezi toată discuția)
Probleme demisie ruxandram ruxandram Buna ziua, Ma confrunt cu o problema cu actualul angajator deoarece eu mi-am dat demisia saptamana trecuta, actualul angajator a spus ca imi va da drumul mai ... (vezi toată discuția)