Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema cu actualul angajator deoarece eu mi-am dat demisia saptamana trecuta, actualul angajator a spus ca imi va da drumul mai repede(cu acordul partilor) cand am eu nevoie( data la care viitor angajator se asteapta sa ma prezint la noul job respectiv 25.06) cu conditia sa-i gasesc/trimit cv-uri in vederea ocuparii postului meu vacant.
Dupa o saptamana imi spune ca CV-urile nu sunt la nivelul asteptarilor si ca va trebui sa stau pana la finalul lunii-30.06, si va trimte pe cineva in training o saptamana la mine.
Intrebarea mea este : pot pleca mai devreme ? ce repercursiuni pot avea ? imi este teama ca noul angajator nu va fi incantat de aceasta schimbare si nici dispus sa ma astepte.
Mentionez ca deocamdata nu am semnta nimic nici cu vechiul nici cu noul angajator.
Puteti avea, legal, 2 CIM in acelasi timp, la acelasi angajator sau la 2 angajatori diferiti. Asa ca puteti incepe fara probleme activitatea la noul angajator, la data convenita. In acest timp trebuie sa va rezolvati incetarea activitatii la actualul angajator. Daca aveti o cerere aprobata de incetare a activitatii cu acordul partilor cu o data clara, cereti angajatorului sa isi respecte aprobarea data. Daca nu va puteti intelege si nu va mai prezentati la actualul loc de munca, veti fi in situatia de a vi desface CIM pentru absente nemotivate. Sper ca noul angajator nu va fi suparat pentru aceasta modalitate de incetare a activitatii.
va multumesc frumos pentru raspuns,
astazi dimineata am incercat o noua intelegere amiabila cu actualul angajator, care m-a amenintat prin telefon ca daca nu voi ramane in preaviz atata timp cat doreste el imi va desface contratul de munca cu litera "I" si voi avea toata viata de suferit. intre noi nu exista decat o intelegere verbala ca imi va da drumul mai devreme. a fost greseala mea ca nu am scris si trimis demisia, crezand ca suntem oameni si ne putem intelege amiabil. in aceste conditii, nu exista nimic care sa ma protejeze? nici o litera de lege? daca de luni nu ma mai prezint la serviciu, mi se poate desface contractul de munca si pe alte motive, inafara de absentele nemotivate?
va multumesc pentru orice sfat pe care mi-l puteti oferi.
Incetarea cim
cici2010
In data de 25.01.2012 am primit \"preavizul\" (se termina pe 22.02.2012) prin care eram instiintat ca urmeaza sa mi se desfaca CIM din motive care NU TIN de ... (vezi toată discuția)