avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... INTIMPINARE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

INTIMPINARE

E aiurea sa solicit ca hotararea data de Instanta de fond sa se pastreze si sa devina definitiva si irevocabila? Dovada platii taxei de timbru se poate atasa intimpinarii trimisa prin posta?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: merda , utilizator 13:49, 4 Martie 2010
Nu.Faceti o copie, pt a avea si dvs dovada, si nu uitati sa mentionati in intampinare ca ati atasat taxa de timbru si timbrul judiciar (in cuantumul atasat).
Sa inteleg ca partea adversa a declarat apel sau recurs impotriva hotararii pronuntate de catre instanta de fond, iar d-stra doriti ca prima hotarare sa ramana definitiva si irevocabila?
E legal ca prin intampinareb sa solicitati mentinerea primei hotarari, insa nu trebuie sa platiti taxa de timbru, aceasta obligatie revenindu-i celui care a promovat calea de atac.
Va multumesc mult.M-a ajutat mult raspunsul dvs.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Pot folosi, in favoarea mea, apelul paratului? Lissa1 Lissa1 Intr-un dosar civil, eu sunt reclamanta. In urma hotararii, de care sunt foarte nemultumita, paratul a declarat apel. Eu nu mai am resurse financiare sa fac ... (vezi toată discuția)
Durata drept de recurs pianino pianino Buna ziua!Am primit hotararea judecatoreasca pe 23 dec. 2011 cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.Se mai pot incadra in termen, pentru ... (vezi toată discuția)