avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce responsabilitate are o agentie de babysitting?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce responsabilitate are o agentie de babysitting?

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti ce responsabilitati are prin lege o agentie de babysitting. Ce se intampla in cazul in care spre exemplu copilul contacteaza o boala de la bona? Agentia care plaseaza bona este obligata sa prezinte parintilor anumite acte care sa dovedeasca starea ei de sanatate? Sau in cazul in care se dovedeste ca bona a subtilizat ceva din casa parintilor... poate fi agentia de babysitting incriminata cu ceva? Exista vreo lege care reglementeaza obligatiile unei agentii de babysitting (selectie si plasare personal).

Multumesc anticipat pentru raspusurile voastre!
Cel mai recent răspuns: vorbaretu , utilizator 14:49, 6 Decembrie 2006
nu cunosc legislatie speciala, dar, ca regula generala, codul civil instituie raspunderea comitentului pt faptele prepusului, adica raspunderea angajatorului pt faptele pagubitoare savarsite de angajat in timpul sau in legatura cu serviciul...concret, societatea da socoteala pt orice paguba savarsita de angajatul ei - tertelor persoane, in conditiile enumerate mai sus.
Cred ca nu m-am exprimat gresit sau nu am precizat mai clar...
Bona nu este angajata agentiei de babysitting. Practic, o agentie de babysitting nu face altceva decat sa recomande parintilor o persoana ca bona. Nu exista nici un contract de munca intre agentie si bona. Parintii platesc un comision pentru faptul ca agentia le-a recomandat/gasit o bona, dupa care ceea ce se intampla intre parinti si bona nu mai este responsabilitatea agentiei (daca parintii o platesc la negru sau ii fac contract de munca etc).
Stiu ca se face un contract intre agentie si parinti, prin care agentia nu isi ia nici o responsabilitate in cazul aparitiei unor situatii neplacute. Dar nu stiu cat de legal este acest contract, in sensul ca s-ar putea sa existe anumite legi care sa reglementeze tocmai aceasta situatie, adica obligatiile agentiei de plasare de bone. Poate prin lege, agentia trebuie sa-si asumne anumite resonsabilitati... asta este ceea ce incerc sa aflu... daca exista vreo lege referitoare la aceasta situatie.
Va multumesc.
cautati un contract de intermediere pe net si vedeti daca respectivele clauze sunt compatibile cu activitatea dvs.
In contractul de intermediere se pot introduce tot felul de clauze, nu asta e problema. In contract poate aparea o clauza prin care agentia nu-si asuma nici o responsabilitate. Pe mine ma intereseaza daca exista vreo lege care sa reglementeze acest aspect, nu contractul. Contracte exista pe net dar nu specifica niciunul vreo lege, doar clauze.
In concluzie, ma intereseaza daca sunt ceva legi pentru aceasta situatie, nu contracte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de agentie - clauze stef9909@yahoo.com stef9909@yahoo.com In contractul de agentie intre doua societati exista urmatoarele precizari : OBLIGATIILE COMISIONARULUI - sa nu se angajeze sub nici o forma sa efectueze ... (vezi toată discuția)
Raspunde societatea???? girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Un sofer al societatii noastre care transporta marfa catre clientii nostrii a accidentat grav o masina. Atat masina noastra cat si masina implicata sunt grav ... (vezi toată discuția)
Contract agentie monique27 monique27 In situatia unui contract de agentie, care ar fi cea mai potrivita solutie pentru ca agentul sa fie sigur ca-si incaseaza comisionul? (vezi toată discuția)