avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Diferenta dintre persoana fizica si cea juridica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Diferenta dintre persoana fizica si cea juridica

A existat o conventie civila rezultata intre parti, sub forma unui inscris de mana fara autoritatea unui notar, prin care cele doua parti conveneau sa faca asociere in cadrul unei societati. In inscris era o mentiune prin care se spunea ca daca asociarea nu va mai avea loc fara a exista precizarea din a carui vina, inscrisul va putea deveni contract de imprumut. A fost o inselatorie, ca partea care trebuia sa aduca la notariat banii pentru asociere, nu s-a mai prezentat, ascunzandu-se si motivand apoi ca in drum spre notar i-a fost furata borseta cu banii.

Ajungand in instanta, acel inscris care nu avea semnatura persoanei fizice, ea fiind semnata numai si numai de persoana juridica (ele fiind una si aceeasi dar in acelasi timp cu drepturi si obligatii diferite, ca pentru pers. fizica respectiv juridica) , creanta a fost atribuita persoanei fizice.

Ce ar spune legea corect, intr-o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: dyas , utilizator 22:58, 19 Decembrie 2006
In final, am fost inteleasa. Deoarece pe acel inscris era numai semnatura persoanei juridice (a reprezentantului firmei, deci) . Un codicil prevedea transferul unor obligatii catre persoana fizica (fiind aceiasi persoana) dar lipsind semnatura pers. fizice.
Adica reprezentantul firmei ar fi luat o decizie in numele firmei si angajand in acelasi timp si persoana fiz. fara ca aceasta sa semneze separat. Si mie imi este greu sa explic. Dar-mite altcuiva sa inteleaga ...
Eu cred ca esti de fapt reprezentant de vanzari la pastile pentru dureri de cap sub acoperire . . . . gresesc???
Cesiunea de datorie in dreptul romanesc este interzisa, asa incat nu poate fi obligata o alta persoana - fizica sau juridica - sa plateasca datoriile contractate de catre o alta persoana cu care nu a incheiat nici un act in acest sens. De retinut, insa, obligatia pe care o are patronul unui SRL; el e obligat si cu bunurile proprii pentru datoriile firmei (daca nu ma insel eu).
Da dar numai daca este si administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva intrebari scurte Almaris Almaris -In dosarul asociatiei(pt. dobandire pers. juridica), mai exact la Act Constitutiv, daca un proprietar este persoana juridica ce se trece la rubrica \'\'act de ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal just.rain just.rain Pt. infiintarea unui SRL cu asociati persoane fizice este necesar ca acestia sa depuna cazier fiscal sau judiciar? Am intrebat la ORC si m-au trimis la biroul ... (vezi toată discuția)
Reprezentant fiscal pentru o pj straina elims elims o PJ straina a cumparat parti sociale intr-un SRL din romania, cumparandu-le de la o PF romana. Conform codului fiscal (am telefonat la ANAF), impozitul pe ... (vezi toată discuția)