avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire cont salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire cont salariu

Buna ziua,
in 05.08.2008, am luat un card cumparaturi in val de 4750 lei;in 2009 m-am aflat in imposibilitatea de a plati minimul de plata aferent, motiv ptr care banca emitenta a procedat prin intermediul unui executor la infiintarea popririi pe contul de salariu pana la concurenta sumei de 4291.05, suma ce reprezinta debit si cheltuieli efectuate cu executarea;in momentul obtinerii cardului, salariul net era de 2305 lei(inclusiv tichete, ore suplimentare etc) din care se scadea si o rata de credit consum de 400 lei;in acest moment, salariul net a scazut la 891 lei, din care platesc 400 lei rata credit si 297 lei poprirea pt card. Intrebarea pe care o am este daca la salariul actual se poate sa cer micsorarea sumei poprite, avand in vedere ca din totalul veniturilor (891 lei), 697 lei ii platesc lunar?
Cel mai recent răspuns: nico_leopa , utilizator 12:38, 2 Martie 2010
Raspunsul este afirmativ intrucat maxim 30% se poate retine din tot venitul.
Multumesc pentru raspuns ;trebuie sa ma adresez executorului pt a cere acest lucru?(cu acte doveditoare de la locul de munca)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe pensie ContSters174553 ContSters174553 buna ziua!am incheiat un contract la o cooperativa de credit,unde coplatitori sunt socrii mei si girant un amic.deoarece nu am mai putut plati ratele au pus ... (vezi toată discuția)
Poprire gavry gavry Va rog sa imi cum procedez in urmatoarea situatie.Daca un salariat are poprire, i se retine 1/3 din salar dar nu a terminat de platit suma respectiva si ... (vezi toată discuția)
Poprire Xm3n Xm3n Trebuie sa fiu anuntat cind incepe poprirea?o firma recuperatoare poate vinde creanta mai departe? (vezi toată discuția)