avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... chemare in instanta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

chemare in instanta

BUNA ZIUA,pot chema in instanta o firma de asigurari din Portugalia care are incheiat acord cu o firma de asigurari in Romania daca accidentul s-a petrecut in ITALIA,DORESC SA-I CHEM IN INSTANTA IN ROMANIA.Ce drepturi are firma de asigurari din Romania pentru solutionarea acestui caz si cum poate mandata acest dosar deoarece toate actele sunt transmise la firma de asigurari din ROMANIA.MC FARCAS GEANINA
Cel mai recent răspuns: farcas geanina , utilizator 11:31, 3 Martie 2010
depinde foarte mult de felul in care functioneaza firma din Romania.Daca aceasta s-a inmatriculat ca sc. romaneasca si are personalitate juridica, da, procesul se poate deschide in Romania, insa daca aceasta functioneaza numai ca broker (numai prin persoane fizice) si nu are personalitate juridica in tara, atunci procesul trebuie deschis la "domiciliul" acesteia.
In asemenea litigii de asigurari cu elemente de extraneitate se aplica o procedura speciala avind in vedere ca in cauza sint incidente norme de drept comunitar si de drept international privat.
Este o speta interesanta iar rezultatul depinde de multi factori procedurali ce trebuie bine cunoscuti.

I L O
BUNA ZIUA ESTE VORBA DE UNIQA SA FIRMA DIN ROMANIA CARE BNU FACE DECAT SA AMANA ACEST DOPSAR FACAND TOT FELUL DE CALCULE ERONATE MC FARCAS GEANINA
Buna ziua firma Portugheza are acord incheiat cu Uniqa Sa deci dupa nesolutionarea dosarului dupa doi ani de zile pot sa-i chem in instanta in ROMANIA accidentul a fost in ITALIA in data de 22.02.2009 unde au fost implicate 106 masini .mc FARCAS GEANINA
E cam incurcata problema. N-am inteles de ce vreti sa dati in judecata firma portugheza? Avand corespondent in ROMANIA dauna se putea solutiona aici. Nu inteleg prea multe din ce spuneti. Puteti sa fiti mai explicita?

Alte discuții în legătură

Proces farcas geanina farcas geanina Buna ziua, in 2008 am avut un accident in Italia si am chemat in instanta firma de asigurari din portugalia si am primit citatie unde am fost informata ca ... (vezi toată discuția)
Daune carte verde farcas geanina farcas geanina Buna ziua,va rog sa ma ajutati in urma unui accident in 2008 au murit ambii soferi in accident firma mea a suportat cheltuielile de transport din Italia in ... (vezi toată discuția)
Depagubire rca pentru accident in alta tara Corneliuz Corneliuz In decembrie 2016 o ruda pleaca in Germania cu remorca mea. In Austria sunt loviti din spate de o masina inmatriculata in Romania. Politia austriaca trimite ... (vezi toată discuția)