avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime in munca

Am 54 ani,29 ani vechime in munca de cand am terminat facultatea si m-am angajat. Perioada de facultate 5 ani la zi Facultatea T.C.M. conteaza cumva la pensie? Se tine cont la eventuala pensionare anticipata?
Cel mai recent răspuns: MANUELA CHIOREAN , Consultant resurse umane 14:39, 2 Martie 2010
Perioada în care aţi urmat cursurile unei facultăţi la zi şi cu examenul de diplomă absolvit constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare pentru sistemul public de pensii, care va fi valorificată doar la deschiderea drepturilor de pensie pentru limită de vârstă, NU intră în calculul drepturilor de pensie anticipată sau anticipată parţial.
(art. 38 alin. (5) din Legea 19/2000).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate + master la zi = vechime? petje petje 1 an de facultate se echivaleaza cu 1 an vechime? (vezi toată discuția)
Stagiu asimilat im82 im82 nelamurire: Daca nu s-a efectuat stagiul complet de cotizare corespunzator varstei (exclusiv stagiile asimilate), la pensionarea de varsta se adauga ca stagiu ... (vezi toată discuția)
Stagiul asimilat in cazul trecerii de la pensie anticipata partiala la pensie pensie pentru limita de varsta taralari taralari daca te pensionezi anticipat mai beneficiezi la vechime de anii de facultate (la zi ) in momentul in care implinesti varsta legala de pensionare ? cu ... (vezi toată discuția)