avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sectia 1 penala/Sectia 2 penala tmb/curte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sectia 1 penala/Sectia 2 penala tmb/curte

In functie de ce caracteristici un dosar penal poate ajunge in una din cele doua sectii (1 sau 2)?
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
ContSters125947, utilizator
Nu este vorba neaparat de caracteristiti.
Cele cu minori merg la sectii cu minori.
In rest nu conteaza.
Cauzele se repartizeaza in functie de numarul cauzelor aflate pe rolul fiecareia dintre sectii si de obiectul lor,daca sunt cauze cu minori
Chiar nu inteleg rostul intrebarii, dar fie, indiferent de cauza, la T.B. sau C.A. (cel putin in Bucuresti) sunt cate doua sectii penale pentru fiecare. Completele de judecata difera in functie de specializare. ( minori, cazuri de coruptie, DIICOT, etc).
Alegerea sectiilor se face in functie de un program aleatoriu pe calculatorul respectivelor instante.
Multumesc pentru raspunsuri..dle Moloman eu am intrebat daca diferentierea se face in functie de gravitate; asta era ideea! Vroiam sa stiu daca un dosar care se judeca la sectia 1 penala este considerat un dosar cu o gravitate superioara celor care se judeca la sectia 2 penala!
Mie nu mi se pare stupida intrebarea, iar d-voastra e posibil sa vi se pare asa pentru simplu fapt ca asta este job-ul d-voastra!
Nu lucrez in domeniul ca sa pot face.. o diferenta logica!
Gravitatea faptei sau a acuzatiei nu are relevanta.
Cel putin sub aspectul legii.
Nu exista deosebiri ca este vorba de trafic de droguri sau de coruptie in ceea ce priveste instanta.

Procurorii se schimba in functie de caz si nu instanta.
Adica pentru DICOT vine procuror de la DICOT si pentru infractiuni de coruptie procuror de la anticoruptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutarea in procesul penal ralucaehor ralucaehor Intrebarea mea este urmatoarea: procesul penal a fost stramutat de la o instanta la alta, prin hotararea ICCJ, la termenele de judecata fiind prezent in ... (vezi toată discuția)
Diicot mai presus decat legea? Mihai Tomescu Mihai Tomescu Procurorii Diicot se cred mai presus decat legea si asta pentru ca li se permite. Noi le permitem instantele le permit societatea le permite. De ce? Sa fie ... (vezi toată discuția)
Politisti posibil corupti ContSters362885 ContSters362885 Ma aflu de ani de zile in situatie grea la mine acasa pentru ca o anumita sectie de politie protejeaza pe fata si fara scrupule, sfidand orice lege, o grupare ... (vezi toată discuția)