Intrebarea mea este urmatoarea: procesul penal a fost stramutat de la o instanta la alta, prin hotararea ICCJ, la termenele de judecata fiind prezent in instanta reprezentantul DIICOT din cadrul BT din localitatea unde a fost stramutat procesul- sa spunem DIICOT X, ceea ce mi se parea normal. Cu toate acestea, tot ce a sustinut in instanta acest reprezentant s-a redus la a lectura si depune la dosar documente intocmite de reprezentantii DIICOT din BT din localitatea de unde a fost stramutat dosarul, respectiv de la DIICOT Y. Intrebarea mea este daca la termenele de judecata a luat parte reprezentantul DIICOT X unde se judeca acum procesul, cine are calitate de a formula recurs, DIICOT X sau DIICOT Y.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar nu prea am inteles care este rolul acestor reprezentanti ai Parchetelor in cazul proceselor stramutate, daca nu fac nimic.
Chiar astazi discutam cu un fost client de o stramutare pe care doreste sa o ceara.
Va veni tot procurorul de sedinta care este competent daca este vorba de competenta materiala diferita.
Adica daca luam ca exemplu DICOT-ul de pe langa Iccj care a participat la judecata si cauza s-a stramutat in alt oras decat Bucuresti va veni tot procuror DICOT de pe langa ICCJ si in noul oras desemnat de ICCJ prin hotararea de stramutare.
Procurorii DIICOT local sau Central sunt procurorii aceluiasi parchet.
Recursul poate fi formulat de DIICOT local si apoi la proces ar putea sa fie delegat pentru a sustine recursul un alt procuror al DIICOT din locul unde se desfasoara judecata