avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru pe bun imobil ipotecat
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru pe bun imobil ipotecat

Detin un apartament pe persoana juridica. In cazul in care nu imi platesc datoriile la stat si fiscul pune sechestru pe acest apartament, poate sa il scoata la vanzare daca apartamentul este ipotecat in favoarea unei persoana fizice care este ruda?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:05, 3 Martie 2010
da!

art. 146 Cod Procedura Fiscala:
Terţul nu se poate opune sechestrării unui bun al debitorului, invocând un drept de gaj, drept de ipotecă sau un privilegiu. Terţul va participa la distribuirea sumelor rezultate din valorificarea bunului, potrivit legii.

ruda, despre care vorbiti, a solicitat inscriptia ipotecii la biroul de carte funciara unde este inscris imobilul?
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
danike, utilizator
Cazul este ipotetic si se va actiona dupa ce vor fi cunoscute toate detaliile.
Sa zicem ca se va inscrie ipoteca la CF. Apartamentul ar avea un pret de 60.000 EUR si ipoteca pusa de persoana fizica care ar fi dat un imprumut ipotetic catre actionarul societatii ce detine acel imobil ar fi de, sa zicem, 100.000 EUR.
In acest caz ce se poate intampla? Fiscul scoate la vanzare apartamentul, dar practic nu va obtine nimic.
degeaba puneti ipoteca dupa momentul in care a fost pus sub sechestru de anaf. :(( , insa aceasta ar fi ordinea de stingere a datoriei la vanzare ipoteca, tertii care revendica vreun drept si daca mai ramane ceva pt proprietar;)
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
new_2009, utilizator
Dupa cum am scris, cazul este ipotetic. Nu am nicio problema cu ANAF acum, dar vreau sa fiu prevazator si sa imi pun la adapost apartamentul pentru ca nu se stie ce minune gasesc cei de la ANAF vreodata pe vreo 5 ani in urma si mai adauga si majorari.
aveti ideea cat costa onorariul unui notar in cazul unui contract de imprumut cu ipoteca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract notarial pentru imprumut cu garantie imobiliara mirela_lucica mirela_lucica Buna ziua ! As dori sa pun cateva intrebari ,si daca se poate sa aflu ceea ce ma intereseaza ! Vreau sa iau cu imprumut o suma de bani , cu contract la ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Ipoteca si sechestrul asigurator ryan1 ryan1 Buna ziua Pe un imobil apartinand unei SC pe care exista o ipoteca de rangul 1 in favoarea unei persoane fizice, ulterior MFP-ANAF-AFP a notat sechestru ... (vezi toată discuția)