avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... daca n-am facut masterul imediat dupa facultate nu mai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

daca n-am facut masterul imediat dupa facultate nu mai primesc somaj la absolvire?

Doamna de la AJOFM cu care am vorbit a mentionat doua conditii pentru ca un absolvent de master sa poata lua somaj:
1. masterul sa fie facut imediat dupa facultate
2. sa nu fi luat ajutor de somaj dupa absolvirea facultatii

Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:01, 2 Martie 2010
Masterul este o forma de specializare.
Aveati dreptul la somaj daca va inscriati in termen de 60 de zile de la terminarea facultatii sau dupa terminarea studiilor de master incepute imediat dupa facultate.
Care este concret situatia dv.?
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
ContSters42179, utilizator
in iunie 2007 am absolvit facultatea.. in octombrie 2008 am inceput masterul, iar pe 27 februarie 2010 (acum 3 zile), l-am absolvit. dupa facultate am lucrat 7 luni, dupa care mi-am facut dosar neindemnizabil.
acum vreau sa fac dosar indemnizabil. se poate (sper sa nu va fi incurcat de tot)
Nu. Prim master nu ati absolvit o institutie de invatamant ci o forma de specializare a profesiei obtinute prin absolvirea unei institutii de invatamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009 nicolleta68 nicolleta68 Buna ziua! Am lucrat timp de 20 de ani dupa care, contractul de munca s-a incheiat de comun acord cu angajatorul la data de 31.12.2007. Am urmat cursurile ... (vezi toată discuția)
Insarcinata, in anul 2 de master P. Alina P. Alina Buna ziua! Am si eu o intrebare...Sunt in anul 2 la master, facultate de stat, cursuri de zi (termin in iulie 2010) si sunt insarcinata in 6 saptamani. Ca sa ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru studenti? libraana libraana buna seara studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu ... (vezi toată discuția)