avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna Ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna Ziua

Nu va suparati ca scriu gresit, dar am o intrebare. Am terminat facultatea in anul trecut si am angajat in anul aceasta prima oara la 18 ianuarie(pe termen nelimitat). Si inca nu am primit nici un salariu. Plata salariul e in fiecare luna la data de 25. Deja a trecut doua luni si nu am primit nimic. Ce pot sa fac (ca unde lucrez e fost politist de rand inalt si are multe cunostinte la tribunal)?Va rog cineva sa ma ajute cu ideei sau lucruri concrete. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andram , utilizator 18:13, 2 Martie 2010
Daca ati semnat CIM-ul, pe 25 feb trebuia sa primiti lichidarea pentru zilele lucrate in ian, respectiv 18.01-31.01.2009.
Daca v-ati angajat pe 18 ian, primul salariu trebuia sa il incasati pe data de 25 feb, dupa cum spuneti. Daca se plateste o singura data pe luna inseamna ca este lichidarea lunii anterioare;). Deci..nu au trecut decat cateva zile, nu 2 luni. In primul rand, cred ca ar trebui sa intrebati la dep.personal/salarizare ce se intampla si mai apoi sa va ganditi unde sa reclamati. Se poate face reclamatie pt neplata salariului la Inspectoratul Teritorial de Munca.
primul salariu trebuia sa il luati in 25 februarie ... deci poate sunt ceva probleme la firma si va intarzie cateva zile :"> ...

aveti contract de munca? lucrati legal ?

puteti depunde sesizare la inspectoratul teritorial de munca in acest sens, insa cred ca ar trebui poate sa mai asteptati putin sau sa incercati in prealabil sa discutati cu cei de la contabilitate sa vedeti care este motivul intarzierilor?:(
Singurele idei pe care le am este de fapt si singurele viabile: lasati complexul psihologic creat de "faima" angajatorului si sesizati ITM sau deschideti actiune in instanta. Nu "cunostintele" din tribunal il apara ci teama noastra de nereusita. Succes!
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
ContSters42179, utilizator
pneagu a scris:

Singurele idei pe care le am este de fapt si singurele viabile: lasati complexul psihologic creat de "faima" angajatorului si sesizati ITM sau deschideti actiune in instanta. Nu "cunostintele" din tribunal il apara ci teama noastra de nereusita. Succes!

asa este ... legea este de partea dvs, degeaba are patronul cunostinte sus puse =D>

Alte discuții în legătură

Salarii neplatite pe anul 2012 gylly22 gylly22 Buna ziua, Ma puteti lamuri va rog in urmatorea problema: Tatal meu a fost angajat pana in 1 feb 2014 ca preot, indeplinind varsta de pensionare. Pentru ... (vezi toată discuția)
Drept la concediu, inainte de concediu crestere copil virginia77 virginia77 Sotul a lucrat la BGS in Bucuresti,iar pe data de 12.04.2011 a intrat in concediu crestere minor. A beneficiat de bani pe concediu pentru anul 2010, iar pentru ... (vezi toată discuția)
Neexecutare hotarare judecatoreasca dickjapkaa dickjapkaa Buna seara. In anul 2012 am plecat in germania printr-o cunostinta. Aceasta femeie aduce oameni in germania si primeac un loc de munca, dupa ce persoanele ... (vezi toată discuția)