avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept la concediu, inainte de concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept la concediu, inainte de concediu crestere copil

Sotul a lucrat la BGS in Bucuresti,iar pe data de 12.04.2011 a intrat in concediu crestere minor. A beneficiat de bani pe concediu pentru anul 2010, iar pentru lunile ian.,feb.,mart. si pana pe 12 aprl. 2011 i s-a comunicat de la firma ca nu mai beneficiaza de concediu.
Va aduc la cunostinta ca pana la data de 12.04.2011 sotul a facut 2 cereri pentru concediu,dar i s-a comunicat ca nu este inregistrat cu nici o cerere si pana la intrarea sa in concediu parental nu s-a dorit de catre firma solutionarea acestei probleme.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca acest lucru este legal si daca mai poate beneficia de banii pentru concediu pentru lunile lucrate (ian,febr, mart si 12 zile din aprl.2011)
Firma i-a comunicat ca a trecut anul si nu mai poate lua banii respectivi, dar sotul doreste sa-si faca lichidarea de la firma respectiva.
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: virginia77 , utilizator 12:03, 7 Aprilie 2013
Zilele de CO neefectuate se compenseaza in bani numai la incetarea contractului individual de munca.

Asadar, sotul dvs poate promova o actiune in instanta impotriva angajatorului daca acesta refuza sa-i compenseze in bani CO neefectuat.
Va multumesc foarte mult pantru informatiile oferite si va doresc numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna sl2005 sl2005 Am lucrat din 04.07.2011- 07.06 2012 la o firma. La lichidare se calculeaza concediul pe toata perioada lucrata sau doar pe 2012 ? Mentionez ca am luat ... (vezi toată discuția)
Mi se platesc zilele de co la cerere de incetare a activitatii? ContSters196060 ContSters196060 Am lucrat la o firma de pariuri sportive de la 27 iulie 2010 pana la 13 februarie 2011(ultima zi lucrata fiind 12 februarie 2011) cand mi-am dat demisia(cerere ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna neefectuat miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 buna ziua . ma numesc Mihaela si am o intrebare. in cazul unei salariate care a lucrat in 2009 din ianuarie pana la 31 mai 2009 si a efectuat din concediul de ... (vezi toată discuția)