avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intreruperea activitatii pentru cresterea copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intreruperea activitatii pentru cresterea copilului este considerata vechime in munca doar la calculul pensiei sau si la calcului acordarii sporului de vechime?

In 1991 am intrerupt activitatea specificand "pentru cresterea copilului". Mi-a fost desfacut contractul de munca conf. art.129 din codul muncii + art.9 al 2 Leg.1/1970 si mi s-a explicat ca va trebui sa ma reangajez (pentru a beneficia de vechime) pana va implini copilul varsta de sapte ani. As dori sa stiu daca aceasta perioada de 6 ani se calculeaza ca vechime in munca, pentru calculul sporului de vechime. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 2 Martie 2010
Potrivit Legii nr.1/1970, beneficiaza de vechime neintrerupta in munca salariata care a incetat activitatea fiind gravida sau pentru a-si creste un copil pina la implinirea virstei de 7 ani (art.9 coroborat cu art.10 din lege).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere pentru cresterea copilului michirec michirec Buna ziua! Sotia a intrerupt serviciul in 1981,1985,1988, conf. art.129 din CM combinat cu art.9 alin.2 din Legea 1/1970, pentru cresterea celor 3 copii;10 ... (vezi toată discuția)
Vechime pentru concediu crestere copil Cristiancc1 Cristiancc1 Buna ziua. Va solicit un sfat la urmatoarea speta: Sotia, la data de 11.11.1987, angajata cu contract nedeterminat intr-un spital de stat, a intrerupt ... (vezi toată discuția)
Legea 186/2016 mo partea i nr. 842/24.10.2016 Traila Mariana Traila Mariana Legea este CLAR discriminatorie si este DEDICATA. De ce nu poate fi cumpara vechimea intrerupta si pentru crestere copil, copil nascut in 1980? Doar pentru ... (vezi toată discuția)