avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1863 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general constructie noua pe un PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

constructie noua pe un PFA

Am un credit pe PFA pt. costructie sediu.Bidic bani din banca fac plati(materiale,muncitori)Cum inregistrz in reg. incasari si plati ?Cum procedez la anul cind lucrarea se va finaliza ca noul sediu?Va apare o pierdere uriasa la finele ac. an.Este in regula ?
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 22:46, 2 Martie 2010
Fiscul nu va admite sa treceti pe cheltuieli cat credeti dv. de cuviinta. Asta , sub aspectul cheltuielilor (adica a platilor DECONTATE pe cheltuieli)
In registrul de care vorbeati, inregistrarile le faceti la plati, deoarece acest lucru reprezinta. Nu toate platile insa trebuie sa fie inregistrate si la cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva andreea_catalina andreea_catalina 1. Pentru un PFA cu activitatea principala proiectare si audit energetic se pot trece in RJIP la plati cotizatia anuala platita la o asociatie profesionala? ... (vezi toată discuția)
Declaratii si contributii pfa, nou infiintat ionam_2002 ionam_2002 Buna ziua, Saptamana care tocmai s-a incheiat am infiintat PFA-ul meu, am obtinut certificatul de la ONRC. Sunt angajata cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli amenajare sediu este legal fara ca sediul sa fie al firmei floriral floriral cheltuielile cu amenajarea unui sediu fara ca acesta sa fie al firmei, de fapt exista doar contractul de comodat , se pot deconta (vezi toată discuția)