avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contracte de colaborare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contracte de colaborare

Lucrez la un ziar, care si-a inceput activitatea doar din luna noiembrie.
Avem reporteri care sunt platiti pe baza de articol scris.
Am cazut de comun acord ca nu se vor face contracte de munca, deoarece ei mai lucreaza si la alte ziare, si am vrea sa lucram cu ei pe baza de contract de colaborare. Ce implica acest contract de colaborare din partea " angajatorului:?
Ar putea cineva sa ma ajute cu un model de contract de colaborare????
E legal ca toti reporterii sa fie " incadrati " cu contract de colaborare???

Cel mai recent răspuns: toko_cop , utilizator 08:41, 13 Decembrie 2006
daca angajatii sunt platiti la fiecare articol, ai putea incheia contracte de cesiune de drepturi de autor.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2006
Admin, administrator
Ok, si atunci ma puteti ajuta cu un model de contract de cesiune dda?
Si in acest caz mai se aplica " angajatiilor" regulamentul de ordine interioara si se pot sanctiona acestia daca nu isi fac treba cum trebuie?:-/:-/
Imi pare rau , aceasta de mai sus este singura solutie posibila. Formular se poate gasi in orice carte cu modele de contract.
si un contract de prestari servici ar merge zic eu, in care se precizeaza in cer constau serviciile si faptul ca remuneratie e de atat... per serviciu
este mai bun un contract de prestari servicii, in care partile isi pot stipula drepturile si obligatiile ficerareia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de colaborare andreyuta andreyuta Lucrez la un ziar, care si-a inceput activitatea doar din luna noiembrie. Avem reporteri care sunt platiti pe baza de articol scris. Am cazut de comun acord ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor de autor ionut serbanescu ionut serbanescu salut, as dori sa stiu daca mai este legal sa fii platit pe drepturi de autor in presa. adica daca un angajat care vine zilnic la munca mai poate fi platit, ... (vezi toată discuția)
Angajat la aceeasi firma si cu cm si cu drepturi de autor - mi-au reziliat dda-urile. ce pot face? Av. NICULESCU-GORPIN Av. NICULESCU-GORPIN Buna ziua si Craciun Fericit tuturor! Ziarist, angajat la o institutie de presa centrala (ziar) cu acoperire nationala. Functia: reporter. La angajare, am ... (vezi toată discuția)