avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata drepturilor de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata drepturilor de autor

salut,
as dori sa stiu daca mai este legal sa fii platit pe drepturi de autor in presa. adica daca un angajat care vine zilnic la munca mai poate fi platit, de data asta integral pe dda.
pana acum se mergea pe sistemul carte de munca si dda
stiu ca in ordonanta de modificare a codului fiscal s-a introdus un art care face imposibila plata pentru ca te folosesti de baza materiala a angajatorului, exiosta relatii de subordonare, etc.
Insa aud ca normele de aplicare, publicare ulterior, fac totusi posibila plata dda in presa si pt actfel de cazuri - ex reporter de ziar, tv etc. Asa este? Daca este ilegal si totusi esti platit pe dda ce se poate intampla in cazul in care Fiscul iti reconsidera contractul?
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 15:29, 13 August 2010
plata pe drepturi de autor este posibila in continuare, cu conditia platii tututror contributiilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca deghizat in contract de drepturi de autor Khadija Khadija Buna ziua, Sunt ziarist, angajat la un trust de presa (ziar cu acoperire nationala), in functia de reporter, de mai bine de sapte ani. Inca de la inceput, ... (vezi toată discuția)
Contracte de colaborare andreyuta andreyuta Lucrez la un ziar, care si-a inceput activitatea doar din luna noiembrie. Avem reporteri care sunt platiti pe baza de articol scris. Am cazut de comun acord ... (vezi toată discuția)
Angajat la aceeasi firma si cu cm si cu drepturi de autor - mi-au reziliat dda-urile. ce pot face? Av. NICULESCU-GORPIN Av. NICULESCU-GORPIN Buna ziua si Craciun Fericit tuturor! Ziarist, angajat la o institutie de presa centrala (ziar) cu acoperire nationala. Functia: reporter. La angajare, am ... (vezi toată discuția)