avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna,
Daca nu ma regasesc in titlul de proprietate la mostenire - nu am depus cerere la legea 18/1991 - acum am drepturi egale cu fratele meu care se regaseste in titlu de proprietate(el a depus cerere)?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:06, 2 Martie 2010
Nu aveti dreptul decat daca fratele dvs a primit intreg terenul care vi se cuvenea la amandoi! Au existat in trecut astfel de cazuri cand revendicatorului i se dadea intreaga suprafata de teren chiar daca erau mai multi mostenitori care nu revendicasera insa! Dar , pentru a intra in posesia partii care vi se cuvine , (in prima varianta expusa de mine --aceea in care fratele a primit intreaga suprafata de teren) va trebui sa il actionati pe fratele dvs in judecata!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la proprietate andreiutza_mv andreiutza_mv In anul 1989 am cumparat casa tatalui meu de la sotia supravetuitoare a lui cu 250 metri patrati aferent casei pentru ca inainte de revolutie atat se dadea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta proprietate in baza legii 18/1991 taspe27 taspe27 in anul 1998 s-a eliberat adv de proprietate pe numele a 2 proprietari ,iar in anul 2001 s-a eliberat titlul pe un singur mostenitor ,sotia acestuia .Adica ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)