avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de rulment

nu am platit fondul de rulment si fondul de reparatii de 2 ani si in acest timp administratorul mi-a pus penalizari la fonduri astfel incat in prezent am 15 milioane penal si 7 milioane fonduri.
este obligatoriu sa platesc aceste fonduri?
eu mi-am platit intretinerea la zi , fara intarziere.
pentru ce sa platesc fond de rulment?
pentru reparatii am dat de fiecare data bani cand a fost nevoie , fiindca administratorul venea la fiecare apartament si strangea bani.este corect sa platesc fondurile?
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 21:59, 5 Martie 2010
HG nr 1588/2007 Art 24 -(1) In scopul asigurarii fondurilor necesare pentru plati curente,asociatia de proprietari stabileste cuantumul si cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment.
De regula ,fondul de rulment se dimensioneaza astfel incat sa poata acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice
(4) Fondul de rulment se constituie prin plata anticipata a cotei ce revine fiecarui proprietar,potrivit hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari,iar reintregirea fondului de rulment se face lunar,prin plata sumelor afisate pe lista de plata .Pentru incasarea fondului de rulment,casierul asociatiei de proprietari elibereaza chitanta personalizata separata
(5) Asociatia de proprietari va constitui un fond pentru repararea partilor de constructii/instalatii aflate in proprietate comuna,fond cu perioada de folosire limitata,care va fi depus in contul asociatiei de proprietari,in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli
Art 25 - Asociatia de proprietari poate calcula si percepe penalitati de intarziere pentru suma neachitata,in conditile stabilite si aprobate de comitetul executiv al asociatiei de proprietari,in limitele stabilite de art 49 alin 1 din Legea nr 230/2007.Suma acestora nu poate depasi suma cotei restante la care s-a aplicat
Sunteti obligat sa platiti fondul de rulment si fondul de reparatii ca si cotele lunare sau alte fonduri speciale stabilite de adunarea generala.
Dv nu ati avut cum sa platiti intretinerea "la zi". Poate ati platit cotele de intretinere afisate pe lista de plata. Ori aceste cote se refera la perioada dinaintea afisarii cu o luna sau 2 luni, depinde de data efectuarii si afisarii listelor.
Ati consumat agent termic sau apa in luna ianuarie 2010 iar lista de plata s-a afisat, de exemplu in 20 martie 2010. Asociatia a trebuit sa achite factura catre furnizor in data de 15.02.2010, iar pe 20.02.2010 erau deja 5 zile de intarziere daca va asteapta pe dv cu banii. Iar dv nu cred ca v-at prezentat in fiecare luna sa achiati in ziua afisarii listelor. De aceea trebuie sa aveti un fond la asociatie care sa fie egal cu cotele dv pe o luna.
nu mai stiu exact, dar am citit in legile asociatiei, ca aceste fonduri (rulment si reparatii) daca nu sunt achitate de proprietari, administratia poate sa penalizeze neplata fondurilor pt maxim 1an de zile (0.2%/zi x 365zile = 73% pt suma fondului respect).
asa ca nu mai dati vina pe administrator ca va trece la plata, legea ii permite.
si toate acestea, pentru ca nu toti sunt buni pltnici, raman unii care au bani si nu or sa plateasca utilitatile, nu intra in cauza cei care intradevar nu pot plati la timp din pricini binecuvantate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari la fonduri de rulment si reparatii, dar nu si la intretinerea neachitata in termen iorgaraluk iorgaraluk Buna ziua, Atat timp cat sunt cu intretinerea la zi, insa nu pot achita valoarea totala lunara de 54 lei, (ci pot achita doar 30 lei, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii la mai mult de 20 zile de la afisare... chinook chinook Daca platesc intretinerea la 45 de zile dupa data afisarii listei cu cotele de intretinere, voi plati penalizari? Am citit art. 49 din Legea 230/2007 si am ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment -asociatia de locatari Gabriela Tanase Gabriela Tanase Firma la care lucrez este proprietara unui apartament intr-un imobil in care nu exista asociatie de proprietari ci doar Asociatie de locatari. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)