avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Continuarea raporturilor de munca dupa primirea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Continuarea raporturilor de munca dupa primirea deciziei de pensionare

O salariata a solicitat pensie anticipata, a fost depus dosarul la casa de pensii, in acest timp a continuat raporturile de munca, a primit decizia de pensionare dar doreste sa continue munca inca o perioada.
E obligatoriu ca la primirea deciziei sa se inceteze raporturile de munca?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 15:28, 3 Martie 2010
1. Pe deciziile de pensie anticipata si anticipata partiala, la lit.D "Plata drepturilor se va face incepand cu data de... la adresa...", se lasa necompletata data pana pensionabilul aduce adeverinta de incetare a calitatii de asigurat (decizia de incetare a contractului individual de munca).
2. Decizia de pensie anticipata si anticipata partiala este definitiva, de la data emiterii ei, numai data punerii in plata poate fi mai tarziu de aceasta data.
Oki, va dau credit, ca sunteti amandoi, mai in materie. Personal, n-am vazut niciodata o decizie de pensie anticipata, dar am avut un caz, cu un angajat, care a trebuit sa-si suspende pensia anticipata, pe perioada pentru care a lucrat. Ma rog...omul lua pensie de cativa ani, cand o venit la noi. :)
In cazul prezentat de dvs. asa este: persoana era pensionar in plata cand a incheiat un contract individual de munca si atunci, bineinteles, era obligat de lege sa-si suspende pensia anticipata.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Da, asa este, de aceea v-am dat dreptate, la amandoi. Invatam :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pensionar pensie anticipata ContSters37581 ContSters37581 Buna ziua, Nu cred ca am pus bine titlul, dar problema este urmatoarea: au o salariata care doreste sa se pensioneze anticipat (are 34 ani si 8 luni ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie anticipata si pfa adita74 adita74 Va rog sa imi spuneti daca se poate cumula calitatea de pensionar cu pensie anticipata cu cea de PFA. Daca da, care este temeiul legal? Cu multumiri. (vezi toată discuția)
Suspendarea platii pensiei anticipate partiale llumi llumi buna ziua! am o intrebare referitoare la pensia anticipata partial...am un salariat care are deja decizie de pensie anticipata partial si ar dorii sa intre ... (vezi toată discuția)