este normal ca administratorul blocului sa nu vina personal la colectarea sumelor pentru intretinere si sa trimita o pustoaica in locul ei mereu, persoana care niciodata nu este capabila sa raspunda la intrebarile sau solicitarile noastre? deasemenea am solicitat copii dupa facturile de la utilitati si n-am primit nimic, am facut cereri ca sa le primesc dar cui sa le dau daca nu reusesc sa dau nici de presedintele asociatiei si nici de administrator? ce pot face? pot sa solicit eu singura un audit? sau nu stiu va rog sa ma sfatuiti.
Din cate stiu eu un locatar instruit merge la caseria asociatiei atunci cand este program de incasari si isi plateste obligatiile drept pentru care primeste chitanta.
Pentru eventuale suspiciuni, in conditiile in care nu vi se prezinta facturile emise pentru utlitatile comune, atubci puteti face o sesizare la fisc in vederea efectuarii unui control de fond iar daca mirositi ceva de natura penala sesizati organele de politie.
Daca nu vi se primesc cererile, trimiteti-le prin posta cu confirmare de primire .
da, ma duc sa platesc cand trebuie, dar cand am nevoie de explicatii sa stiu de ce platesc atat, nu are cine sa-mi ofere vreun raspuns, si nu mi se pare ceva normal atata timp cat administratorul este platit de noi locatarii de ce nu vine sa-si indeplineasca obligatiile. mi-ati putea spune va rog unde mai exact la fisc? eu locuiesc in sectorul 5.
Da ,este legal prevazut HG nr 1588/2007art 22 (5) b),ca administratorul sa poata desfasura activitatea si de casier
Administratorul este platit in calitatea de angajat al asociatiei de proprietari
Conform L nr 230/2007 art 10.HG nr 1588/2007 art 12 A d) daca detineti calitatea de proprietar,aveti dreptul sa fiti informat si sa vi se prezinte, la cerere ,
documentele asociatiei de proprietari.
In situatia contestarii listei de plata in termen de 10 zile de la afisare,
presedintele este obligat sa raspunda in termen de 7 zile .
Faceti o solicitare scrisa catre presedintele asociatiei cu intrebarile care va framanta si lasati-o la administratie.
In cazul in care sunteti tratata cu indiferenta va puteti adresa primariei de sector, biroului de relatii cu asociatiile de proprietari.
De regula ,neclaritatile se solutioneaza oficial,in scris astfel incat sa nu se poata invoca la nesfarsit aceleasi aspecte
Presedintele de asociatie ca si reprezentant legal al asociatiei este obligat sa informeze si sa puna la dispozitie,la cerere ,orice document al asociatiei de proprietari,tuturor proprietarilor interesati
Cine este seful?
elga50
Cine este seful unei Asociatii de proprietari pe cale administrativa si in ce lege se prevede acest lucru. Cine sanctioneaza o Asociatie de proprietari / ... (vezi toată discuția)