am si eu o problema !!! acum cateva zile mi sa respins un dosar d angajare la CE Turceni,pt motivul ca am cazier.o nelamurire am:peste tot unde ma voi duce sa ma angajez,nu ma vor angaja pt ca am cazier ????este un lucru chiar atat d rau in privinta cazierului???
am si eu o problema !!! acum cateva zile mi sa respins un dosar d angajare la CE Turceni,pt motivul ca am cazier.o nelamurire am:peste tot unde ma voi duce sa ma angajez,nu ma vor angaja pt ca am cazier ????este un lucru chiar atat d rau in privinta cazierului?
Depinde pe ce post doriti sa va angajati si ce contine cazierul dumneavoastra.Daca e sa zicem un post de gestionar si pe cazier apare furt - ipotetic vorbind - nu va angajeaza nimeni. Ar trebui sa incercati sa va angajati intr un post unde nu se cere cazier.
Atata vreme cat ati candidat pe un post care nu are legatura cu infractiunea pentru care ati fost condamnat, este discriminare, si puteti da in judecata pe cel care v-a respins cererea de angajare pentru acest motiv.
Insa, dupa mine nu ar trebui sa faceti asta, cel mai bine cautati sa va gasiti un job care sa nu fie afectat de cele trecute in cazier, iar in prealabil discutati cu viitorul angajator, intrucat se poate ajunge la o intelegere.
Nu cred ca peste tot, pe unde veti merge sa va angajati, vi se va respinge cererea de angajare.
Furtul, in esenta sa este o infractiune indreptata impotriva unui patrimoniu (public/privat) iar pericolul social nu este de neluat in seama, acesta fiind si motivul pentru care, probabil, multi angajatori vor evita angajarea dvs.
In ceea ce priveste postul de miner...nu stiu ce sa zic dar in principiu, ar fi trebuit ca cererea dvs. de angajare sa fie acceptata.Poate nu ati nimerit la persoana care trebuia...mai insistati, veti reusi in cele din urma sa va gasiti un loc de munca daca va doriti cu adevarat acest lucru.
Cel mai greu va fi sa convingeti angajatorul/eventualul angajator ca v-ati schimbat caracterul si ca fapta infractionala savarsita a fost un accident regretabil...in USA (si nu numai) sunt vedete care "fura" din supermarketuri...au fost si cateva reportaje la TV. pe tema asta...si din cate am observat, acestea au fost angajate in continuare, sa joace in filme de exemplu...
Insa la fel de adevarat este ca psihologia americanilor difera pe marginea acestui aspect de psihologia romanilor...dar...oricum alta optiune nu aveti decat sa insistati si sa nu renuntati la a va gasi un loc de munca.
un om normal nu angajeaza,care a gresit fara sasi dea seama,dar alti in parlament care vb aia fura d la oameni si baga bani la ei in cont asta nu e "furt".snt foarte multi oameni care lucreaza la stat si au cazier dar p aia nu iy vad