Buna ziua. Sunt proprietarul unui numar de actiuni la o societate comerciala si detin un document prin care se confirma acest lucru. Problema este ca in acest document este gresit mentionat numele meu. Din acest motiv, la un moment dat, la posta nu am putut sa ridic bani aferenti dividendelor. Cum pot solicita in instanta obligarea SC sa modifice documentul, in sensul rectificarii numelui meu? Pentru ca la o simpla solicitare in acest sens, catre SC se pare ca nu inteleg ca este vina lor in exclusivitate pentru mentionarea gresita a numelui si nu inteleg sa dea curs solicitarii.
Va multumesc.
Multumesc pentru promptitudine. Nu stiu daca registrul actionarilor este tinut de societatea respectiva.
Dar solicitarea le ati adresat o in scris , aveti un numar de inregistrare a cererii,ati anexat actele de stare civila, c.i, prin care sa le dovediti ca au gresit ? Oricum daca au trimis la posta dividendele, acestea se ridica pe baza de C.I. nu cu dovada ca sunteti actionar, dovada acestui fapt este tocmai primirea dividendelor, normal pe borderou cred ca trebuia mentionat si CNP -ul.E pacat sa ajungeti in instantya pentru o problema care se poate rezolva amiabil. Intrebam de registrul actionarilor , pentru a vedea daca nu va puteti adresa direct societatii de registru care tine evidenta.
Solicitarea pe care le-am adresat-o a fost trimisa prin posta, recomandat cu confirmare de primire, insa nu au inteles sa dea curs acesteia, cel putin pana acum. Desigur, am anexat adresei respective copia fostului BI din care rezulta ca sunt aceeasi persoana, cu acelasi CNP. Intentionez sa ma adresez din nou catre SC, cu o alta adresa, sau.... ce pot sa fac? Sa notific SC si sa o actionez in instanta? Ce fel de actiune ar trebui sa fac? Care ar fi temeiul legal?
Va multumesc.
Asa cum s-a mentionat mai sus, trebuie mai intai sa intrebati daca registrul actionarilor este tinut de societate sau nu. In cazul in care este tinut de o societate terta, atunci acesteia trebuie sa ii transmiteti solicitarea.
Recuperare
danyyyyy
buna ziua, nu stiu daca am postat bine intrebarea dar va rog daca ma puteti ajuta, am actiuni la vinalcool timis am intrat pe camera de comert si am vazut ca ... (vezi toată discuția)