Buna ziua. Sunt proprietarul unui numar de actiuni la o societate comerciala si detin un document prin care se confirma acest lucru. Problema este ca in acest document este gresit mentionat numele meu. Din acest motiv, la un moment dat, la posta nu am putut sa ridic bani aferenti dividendelor. Cum pot solicita in instanta obligarea SC sa modifice documentul, in sensul rectificarii numelui meu? Pentru ca la o simpla solicitare in acest sens, catre SC se pare ca nu inteleg ca este vina lor in exclusivitate pentru mentionarea gresita a numelui si nu inteleg sa dea curs solicitarii.
Va multumesc.
Da, registrul actionarilor este la respectiva societate, insa, telefonic mi-au spus ca au nevoie de hotarare judecatoresca ca sa poata face rectificarea.
Asadar, ce actiune este oportuna ca sa solicit obligarea societatii la rectificarea numelui? In ce temei legal?
Da, registrul actionarilor este la respectiva societate, insa, telefonic mi-au spus ca au nevoie de hotarare judecatoresca ca sa poata face rectificarea.
Asadar, ce actiune este oportuna ca sa solicit obligarea societatii la rectificarea numelui? In ce temei legal?
Deci suntem in prezenta unei societati inchise , care nu e tranzactionata pe o piata organizata, altfel registrul era detinut de DEPOZITARUL CENTRAL.De ce nu poate corecta societatea eroarea fara hot judecatoreasca ? Ar fi interesant sa le cereti un extras de cont pe care ar trebui sa vi l elibereze si sa vedeti cum apareti pe acel extras de cont.
In justitie cred ca ar trebui promovata o actiune prin care sa cereti tocmai acest lucru sa corecteze eroarea actiunea se poate indrepta atit in potriva societatii cit si a administartorilor care raspund pt corectitudinea evidentelor societatii. Se poate sa le adresati o noua cerere in care sa le aratati ca in cazul necompletarii sau completarii incorecte a reg se poate face plingere impotriva administartorilor soc pt abuz.
Nu stiu care sunt prevederile statutare ale societatii referitoare la tinerea registrelor, oricum cred ca ar fi o absurditate sa prevada in statut ca rectificarile de reg se fac doar in baza unei hotariri judecatoresti asta inseamna timp si bani irositi. Ca actionar puteti sa le solicitati si actul constitutiv. Ar trebui sa primiti raspunsul in scris motivat pentru refuzul de indreptare a erorii.
Recuperare
danyyyyy
buna ziua, nu stiu daca am postat bine intrebarea dar va rog daca ma puteti ajuta, am actiuni la vinalcool timis am intrat pe camera de comert si am vazut ca ... (vezi toată discuția)