avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale chitanta pt suma mai mare de 5000 ron
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

chitanta pt suma mai mare de 5000 ron

Imi poate spune cineva, daca pentru un agent economic caruia ii fac operatiuni in vama platesc drepturi vamale (ex.TVA) la Vama si Vama incaseaza sume mai mari de 5000 ron, atunci eu, comisionar in vama, am dreptul sa incasez sume mai mari de 5000 ron?
Dupa codul fiscal nu, insa dupa reglementarile vamale sunt obligat pentru o operatiune sa am si plata facuta. Si daca platesc 7000 ron (de ex.) pentru sume care merg la bugetul de stat, eu de ce nu as avea dreptul sa incasez tot 7000 ron drepturi vamale (TVA) achitate in numele agentului caruia ii fac operatiunea in vama>? Sunt chiar sanctionat de vama
Cel mai recent răspuns: MirelaNiculai , utilizator 19:57, 31 Decembrie 2006
pt. sume mai mari de 5000 lei se face virament bancar.
multumesc frumos. asta stiam. speta era alta. si in mod normal si solutia ar fi trebuit sa fie alta. uite ce spune regulamentul vamal despre obligatiile comisionarului in vama: "art.578 al.(1) lit.p) - sa elibereze titularilor operatiunilor (in speta clientul comisionarului) o factura in care sa apara data si felul prestatiei, precum si pretul achitat."
atunci, daca un agent economic - comisionar in vama - plateste pt clientul lui numerar sume mai mari de 5000 ron pt datorii bugetare, de ce nu si le poate recupera in acelasi fel, daca regulamentul vamal spune foarte clar ca pentru o operatiune trebuie sa existe documente care sa cuprinda date exacte. Adica daca nu respect regulamentul ma amendeaza Vama si daca incasez sume mai mari de 5000 ron ma amendeaza Garda.
Asta este problema de fapt. Multumesc.
Taie doua chitante.
Se poate taia chitanta pe orice suma atata timp cat profitul este mai mare decat amenda.
ma scuzati, dar eu stiam ca nu ai voie sa platesti mai mult de 5000. se pune si pentru incasare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La o factura 2 chitante? alex.cozma alex.cozma Buna ziua! Am emis factura de 6800 Ron.Intrebarea mea este, pot taia 2 chitante pentru aceasta factura, una de 3000 sa zicem si una de 3800 RON, scriind pe ... (vezi toată discuția)
Infractiune Adina_G Adina_G Buna ziua. Un angajat al unei firme a emis facturi pentru doi clienti ai acesteia, dar de incasat a incasat in felul urmator : de la clientul A factura ... (vezi toată discuția)
Refacturare tva si taxe vamale ? ContSters56278 ContSters56278 sunt comisionar vamal SRL ptr o firma din UE care importa bunuri din stat tert UE, noi platim taxele de import si tva ul ....firma din Ue ne solicita factura ... (vezi toată discuția)