Imi poate spune cineva, daca pentru un agent economic caruia ii fac operatiuni in vama platesc drepturi vamale (ex.TVA) la Vama si Vama incaseaza sume mai mari de 5000 ron, atunci eu, comisionar in vama, am dreptul sa incasez sume mai mari de 5000 ron?
Dupa codul fiscal nu, insa dupa reglementarile vamale sunt obligat pentru o operatiune sa am si plata facuta. Si daca platesc 7000 ron (de ex.) pentru sume care merg la bugetul de stat, eu de ce nu as avea dreptul sa incasez tot 7000 ron drepturi vamale (TVA) achitate in numele agentului caruia ii fac operatiunea in vama>? Sunt chiar sanctionat de vama
multumesc frumos. asta stiam. speta era alta. si in mod normal si solutia ar fi trebuit sa fie alta. uite ce spune regulamentul vamal despre obligatiile comisionarului in vama: "art.578 al.(1) lit.p) - sa elibereze titularilor operatiunilor (in speta clientul comisionarului) o factura in care sa apara data si felul prestatiei, precum si pretul achitat."
atunci, daca un agent economic - comisionar in vama - plateste pt clientul lui numerar sume mai mari de 5000 ron pt datorii bugetare, de ce nu si le poate recupera in acelasi fel, daca regulamentul vamal spune foarte clar ca pentru o operatiune trebuie sa existe documente care sa cuprinda date exacte. Adica daca nu respect regulamentul ma amendeaza Vama si daca incasez sume mai mari de 5000 ron ma amendeaza Garda.
Asta este problema de fapt. Multumesc.
Infractiune
Adina_G
Buna ziua. Un angajat al unei firme a emis facturi pentru doi clienti ai acesteia, dar de incasat a incasat in felul urmator : de la clientul A factura ... (vezi toată discuția)