Buna ziua! Am o datorie restanta la un credit pentru bunuri,adica am luat produse cu buletinul si am cateva rate restante#-o,e urat dar asta este!Tocmai am vazut pa site-ul judecatoriei ca firma respectiva a cerut incuviintarea executarii silite,introducand ieri 02.03.10 actiunea si primind termen de judecata 04.03.10adica maine.Vreau sa ma ajutati cu un sfat,fara sa ma trageti de urechi ca nu am platit,nu vreau sa nu platesc dar traim dintro pensie de 620 lei si din pricina consumului mare din iarna am acumulat restante la acest credit.Daca platesc acum o rata sau doua ajuta in vreun fel ca instanta sa respinga actiunea introdusa impotriva mea? si sa platesc in continuare rata? Multumesc pentru eventualele sfaturi
Discutati aceasta problema cu "creditorul" care a inceput executarea silita.
Acum nu stiu ce contract ati semnat dar daca acel contract este titlu executoriu (semnat cu o banca-de exemplu) si s-a declarat creditul scadent, achitarea unei rate sau doua nu ajuta in acest moment cu nimic.Puteti insa incerca...
Instanta care va incuviinta executarea silita nu va lua in considerare ceea ce "doriti/ati dori dvs. sa faceti", ci inscrisurile doveditoare de la dosarul cauzei/cererii de incuviintare a inceperii executarii silite.