avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa succesorala

buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Tatal meu a fost casatorit de doua ori. de la prima casatorie are un baiat, iar de la a doua casatorie are doi copii.Dupa decesul tatalui, mama noastra nu la declarat si pe fratele vitrg (de la prima casatorie) . Cat de grava este aceasta situatier? Are el dreptul la mostenitea tatalui?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 17:56, 3 Martie 2010
Este foarte grav, deoarece mostenesc atit copiii din casatorii diferite, cit si copiii din afara casatoriei si chiar copiii infiati.Deci,mama dvs. a incalcat dreptul la mostenire al acelui copil.
Are exact aceleasi drepturi pe care le aveti si voi, cei 2 copii din a II-a casatorie. Adica cei 3 copii culeg 3/4 din mostenire (fiecare cate 1/4) iar mama 1/4.
Iar despre declaratia data de mama la notar, cum ca nu exista alti copii/mostenitori ai defunctului, se poate discuta daca reprezinta infractiunea de fals in declaratii.
Asa cum v-au explicat colegii fratele vitreg are drepturi egale cu dvs.Probabil ca v-a solicita nulitatea certificatului de mostenitor emis.
grava.
o sa va ceara pobabil constatarea nulitatii absolute a CM emis cu fraudarea intereselor lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sorinmold sorinmold tata casatorit a doua oara.mama vitrega nu mai are copii.dupa ce a decedat tata apartamentul revine dupa cate stiu eu copiilor tatalui si mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenire nicu3476 nicu3476 Buna ziua mama mea a decedat si tatal meu sa recasatorit ea avand 3 copii di alta casatorie an urma in urma casatoriei a rezultat un copil acum 6 ani tatal meu ... (vezi toată discuția)
Tatăl vitreg a decedat. noi moștenim ceva din apartament, sau doar frații noștri vitregi au dreptul? MARCELA2017 MARCELA2017 Buna ziua MAMA mea s-a recasatorit cand aveam eu 10 ani eu mai aveam o sora de 8 ani dupa casatorie au mai rezultat 2 copi cu cel de al2-lea tata in total 4 ... (vezi toată discuția)