buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Tatal meu a fost casatorit de doua ori. de la prima casatorie are un baiat, iar de la a doua casatorie are doi copii.Dupa decesul tatalui, mama noastra nu la declarat si pe fratele vitrg (de la prima casatorie) . Cat de grava este aceasta situatier? Are el dreptul la mostenitea tatalui?
Este foarte grav, deoarece mostenesc atit copiii din casatorii diferite, cit si copiii din afara casatoriei si chiar copiii infiati.Deci,mama dvs. a incalcat dreptul la mostenire al acelui copil.
Are exact aceleasi drepturi pe care le aveti si voi, cei 2 copii din a II-a casatorie. Adica cei 3 copii culeg 3/4 din mostenire (fiecare cate 1/4) iar mama 1/4.
Iar despre declaratia data de mama la notar, cum ca nu exista alti copii/mostenitori ai defunctului, se poate discuta daca reprezinta infractiunea de fals in declaratii.
Mostenire
sorinmold
tata casatorit a doua oara.mama vitrega nu mai are copii.dupa ce a decedat tata apartamentul revine dupa cate stiu eu copiilor tatalui si mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenire
nicu3476
Buna ziua mama mea a decedat si tatal meu sa recasatorit ea avand 3 copii di alta casatorie an urma in urma casatoriei a rezultat un copil acum 6 ani tatal meu ... (vezi toată discuția)