avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... tva+micro
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

tva+micro

Am o intrebare .
Daca firma.are 2 angajati si a depasit 100,000 euro cifra afacere la 31.12.2005. ce parere aveti pe 2006 trebuie sa plateasca imp.pe venit? ( a ramas micro ) sau pe profit
A doua problema :
Trebuie sa fac o factura storno cu returnarea produsului.Problema este ca acum sunt platitor de tva , dar cind faceam prima factura , inca nu eram platitor de tva.Cum sa fac acum? cu tva sau fara? deoarece eu nu am platit in momentul respectiv tva pentru suma mentionata
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2006
iko, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 00:37, 30 Ianuarie 2007
factura storno se face fara TVA. Daca stornezi o factura in care nu plateai TVA ... normal ca nici pt. cea noua nu o sa platesti.
cel mai probabil si pentru micro (ca si la TVA) este un plafon maxim al cifrei de afaceri, care daca este atins, obliga societatea la plata impozitului.
1) Codul fiscal este foarte clar la art. 103:

"- În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
   a) are înscrisă în obiectul de activitate producţia de bunuri materiale, prestarea de servicii şi/sau comerţul;
   b) are de la 1 până la 9 salariaţi inclusiv;
   c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 100.000 euro;
   d) capitalul social al persoanei juridice este deţinut de persoane, altele decât statul, autorităţile locale şi instituţiile publice. "

-daca la 31.12.2005 nu sunt indeplinite cumulativ cele 4 conditii, in anul 2006 firma este platitoare de imp. pe profit.
sa inteleg ca daca am cumparat "ceva" fara TVA eu daca sunt platitoare de TVA platesc TVA in momentul vanzarii acelui "ceva"?
sa inteleg ca daca am cumparat "ceva" fara TVA eu daca sunt platitoare de TVA platesc TVA in momentul vanzarii acelui "ceva"?

Alte discuții în legătură

D107 la trecerea de la micro la profit trifarm trifarm Buna ziua, Daca firma trece de la micro la imp. profit cu TRIM.IV 2023 (a depasit 500.000 euro in luna noiembrie) si a efectuat sponsorizari in cursul anului ... (vezi toată discuția)
Declaratie fiscala ContSters226659 ContSters226659 Buna ziua, Va rog frumos sa ma informati ce declaratie fiscala trebuie sa depuna si pana la ce termen, o firma, neplatitoare de TVA, care a realizat o ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se trece de la microintrepindere 3% venit la 16% profit? lunamoon lunamoon Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire. Eu am un srl-d neplatitor de tva, care momentan functioneaza ca o microintreprindere cu impozit 3% pe venit. Tot asa ... (vezi toată discuția)